Taner Yıldız: Türkiye Kandil Dağı Eteklerinde Petrol Arayacak - Son Dakika
Ekonomi

Taner Yıldız: Türkiye Kandil Dağı Eteklerinde Petrol Arayacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Türkiye'nin Kandil dağı eteklerinde petrol arayacağını belirterek "Çözüm süreci ile bu yolun açılacağına inanıyoruz" dedi.

02.03.2015 10:53  Güncelleme: 11:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hafta sonu Abdullah Öcalan'ın PKK'ya yönelik silah bırakma çağrının ardından hükümetten de flaş bir hamle geldi. Enerji Bakanı Taner Yıldız, merkezi Bağdat yönetimi ile yapılan anlaşmalar ve Kuzey Irak ile imzalanan sözleşmeler çerçevesinde Türkiye'nin Kandil Dağı eteklerinde blokları bulunduğunu ve Hindırın ile Çoman sahalarında petrol arayacağını belirterek, çözüm süreci ile birlikte bu yolun açılacağına inandığını söyledi.

YILDIZ: BLOKLARIMIZ VAR

Ankara'da Hacettepe Üniversitesi ile imzalanan madencilik protokolü töreninde çözüm sürecinin enerji sektörüne etkileri ile ilgili soruları yanıtlayan Yıldız, "Enerji sektörüyle alakalı çok ciddi beklentilerimiz var. Özellikle kayıp-kaçaktan tutun ki orada siyasi baskı yoluyla paralarını ödeyemeyen birçok vatandaşın Türk ekonomisine olumlu katkı koyacaklarına inanıyorum" dedi. Bakan Yıldız, konuyla ilgili yaptığı açıklamada " Bizim Bağdat'la yaptığımız anlaşmalar, Kuzey Irak ile alakalı yaptığımız sözleşmeler çerçevesinde hemen Kandil dağı eteklerinde bloklarımız var. Buradaki iki sahada petrol arayacağız çözüm süreci ile bu yolun açılacağına inanıyoruz" dedi.

TAM NOKTALARI AÇIKLADI

Petrol aranacak noktaları da açıklayan Yıldız "Ve Hindırın ve Çoman sahalarında petrol arayacağız. Ben o yolun da açılacağına bu manada inanıyorum. Enerji sektörünün de çözüm süreci ile beraber yeni bir çalışma alanının oluşacağına ben inanıyorum" şeklinde konuştu.

BÖLGESEL YÖNETİM ÇALIŞMA BAŞLATMIŞTI

Kuzey Irak'taki Bölgesel Kürt Yönetimi, 2012 yılında terör örgütü PKK'nın ana kampının bulunduğu Kandil Dağı bölgesinde petrol arama çalışması başlatmıştı. Irak'taki Bölgesel Kürt Yönetimi Doğal Kaynaklar Bakanlığı ve petrol arama konusunda deneyimli olan bir heyetin Kandil Dağı bölgesinde petrol arama ve çıkarma çalışması başlatmış, çalışma kapsamında Kandil Dağı bölgesinde inceleme yapan heyetin bazı yerlerden taş ve toprak örneklerini alarak incelenmek üzere İngiltere'ye gönderdiği belirtilmişti.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Taner Yıldız: Türkiye Kandil Dağı Eteklerinde Petrol Arayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (28)

  • TÜRK BÖLGESİNDE KÜRT KÖKENLİ ADAYLARA OY YOK: ATATÜRK DEMİŞKİ GELDİKLERİ GİBİ GİDECEKLER KANDİL İMRALI DERKEN BİZ TÜRKLERDE ŞUNU DİYORUZ TÜRK BÖLGELERİNDEN KÜRT KÖKENLİ İNSANLARA VEKİLLİK OYU YOK TÜRK BÖLGESİNDEN SEÇİLİP BDP Yİ DESTEKLEYEN AKP Lİ VEKİLLER SÖZÜMÜZ SİZE 15 22 Yanıtla
  • tuğçe bölük: kürtler geçebilirsin dedi galiba, e bir de ayakbastı parası da verirsiniz kürt vatandaşlara 11 23 Yanıtla
  • ALOS: ŞİRKET APO İLE ORTAK MI 13 14 Yanıtla
  • HARBİMEN: TÜRKİYE SADECE KANDİL DAĞI DEĞİL BÜTÜN ORTADOĞU COĞRAFYASINDAKİ PETROL KUYULARI İLE İLGİLİ HAK ARAMALI ORALARI YÜZYILLAR DIR BİZİMDİ VE HALA BİZİMDİR VE İŞGAL ALTINDADIR. . 10 13 Yanıtla
  • Türk: Buna inanan var mı gerçekten la 10 5 Yanıtla
  • özy: PKK ya bir gelir daha sağladık desenize 4 9 Yanıtla
  • deli paşa: petrolü arayın bulunca da pkkya işletmesini verirsiniz 6 7 Yanıtla
  • Türkiye: Kandilde petrol aranmaz pkk kamplarını bombalarsın 3 9 Yanıtla
  • sixur: O zaman o petrolun yuzde 95 kurtlere yuzde 5 turkiyeye olsun anlstik mi 9 3 Yanıtla
  • dunya lideri: Terorist aryamadiniz ya petrol ararsiniz tabi bebek katilinden izin cikarsa tabi 9 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • İş Sanat, Cumhuriyetin 100. Yılı Sergisini Son Kez Ziyaretçileriyle Buluşturuyor
    11:28 İş Sanat, Cumhuriyetin 100. Yılı Sergisini Son Kez Ziyaretçileriyle Buluşturuyor

    İş Sanat, Cumhuriyetin 100'üncü Yılı vesilesiyle İstanbul Eminönü'ndeki Türkiye İş Bankası Müzesi'nde ve Ankara Ulus'taki İktisadi Bağımsızlık Müzesi'nde açtığı 'Yaşasın Cumhuriyet! Atatürk Döneminde İktisadi Bağımsızlığın İlk Adımları' sergisi Mart ayında son kez ziyaretçileriyle buluşuyor. Sergi, açıldığı günden bugüne kadar 510 binden fazla ziyaretçiyi ağırladı ve ücretsiz olarak ziyaret edilebilir.

  • Bolu'da Patates Ekimi Başladı, Üreticiler Sezondan Umutlu
    11:24 Bolu'da Patates Ekimi Başladı, Üreticiler Sezondan Umutlu

    Bolu, 'Patates diyarı' olarak bilinen şehirlerden biri olup, üreticiler patates ekimine başladı. Geçtiğimiz yıllarda patates yerine dane mısıra yönelen çiftçiler, bu yıl tekrar patates ekmeye karar verdi. Üreticiler, yeni sezondan umutlu olsa da tohum maliyetlerinin yüksek olması nedeniyle satış fiyatlarını belirleyemiyor.

  • Türk bilim insanları geçmişin izinde Antarktika'nın geleceğini araştırdı
    11:14 Türk bilim insanları geçmişin izinde Antarktika'nın geleceğini araştırdı

    Bu yıl 8'incisi düzenlenen Ulusal Antarktika Bilim Seferi'nde Türk bilim insanları dünyanın geleceğini Antarktika kıtasının geçmişinde araştırdı.

  • Sakarya, Türkiye'nin Otomotiv İhracatında Başı Çekiyor
    11:14 Sakarya, Türkiye'nin Otomotiv İhracatında Başı Çekiyor

    Sakarya, yılın ilk iki ayında 943 milyon 556 bin dolarlık ihracat gerçekleştirerek Türkiye'nin otomotiv ihracatında öncü illerden biri oldu. Sakarya, otomotiv sektörünün yanı sıra demir ve demir dışı metaller, kimyevi maddeler ve mamulleri, fındık ve mamulleri, çelik gibi sektörlerle de ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyor. Sakarya, İstanbul, Kocaeli, Bursa, İzmir, Ankara ve Gaziantep'in ardından Türkiye'nin en çok ihracat yapan 7. ili olarak sıralanıyor. Sakarya, geçen yılın aynı dönemine göre ihracatını yüzde 9,2 artırarak 118 ülke ve 9 serbest bölgeye ürün gönderdi. Özellikle otomotiv alanında yüzde 86,8'lik bir paya sahip olan Sakarya, iki ayda 819 milyon 720 bin dolarlık taşıt ihracatı gerçekleştirerek geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,8 büyüme kaydetti. Sakarya'nın en fazla ihracat yaptığı ülkeler ise Birleşik Krallık, Fransa, İtalya, Polonya ve Almanya oldu.

  • Türk Çelik Sektörünün İhracatı Yüzde 15,8 Arttı
    11:13 Türk Çelik Sektörünün İhracatı Yüzde 15,8 Arttı

    Türk çelik sektörünün yılın ilk iki ayında yaptığı ihracat, 2023'ün aynı dönemine göre yüzde 15,8 artarak 2 milyar 503 milyon 142 bin dolara yükseldi. İstanbul, 1 milyar 199 milyon dolarlık ihracatla ilk sırada yer aldı. Romanya, İtalya ve Almanya en fazla ihracat yapılan ülkeler oldu.


Advertisement