Taşıma İhalesinin Toplu Yapılmasına Yerel Gazetelerden Tepki - Son Dakika
Yerel

Taşıma İhalesinin Toplu Yapılmasına Yerel Gazetelerden Tepki

Taşıma İhalesinin Toplu Yapılmasına Yerel Gazetelerden Tepki

Şanlıurfa’daki bazı gazetelerin sahipleri taşıma ihalelerin toplu halde yapılması ve resmi ilan gelirlerinin düşmesi nedeniyle İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci’yi ziyaret ederek, soruna çözüm bulunmasını istendi.

20.06.2014 15:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'daki bazı gazetelerin sahipleri taşıma ihalelerin toplu halde yapılması ve resmi ilan gelirlerinin düşmesi nedeniyle İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci'yi ziyaret ederek, soruna çözüm bulunmasını istendi.

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Şanlıurfa il genelinde yaklaşık 34 milyon lira tutarındaki taşıma ihalelerini il ve ilçelerde toplu şekilde yaparak yerel gazetelerde duyuru yapılmaması ve istenilen rekabetin oluşmaması sonucu, kurumun zarara uğratıldığını ileri süren gazete sahipleri, Milli Eğitim Müdürü Metin İlci'yi ziyaret ederek, soruna çözüm bulunmasını istedi. Taşıma İhalelerinin 2013 yılında toplu şekilde yapılması sonucu rekabetin oluşmadığını ve yerel gazetelerin de resmi ilan yönünden gelirlerinin azılmasına sebebiyet verdiğini savunan gazete sahipleri, 2014 yılında yapılacak ihalelerde konunun gözden geçirilerek, rekabetin oluşması için yerel gazeteler kanalı ile gerekli duyuruların yapılmasını talep etti. İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, geçen yıl, 34 milyon TL masrafla 277 öğrenci taşıma bölgesinin toplu şekilde ihale edildiği belirtti. Toplu ihalelerin KİK'de yayınlandığını belirten İlci, ihalelerin yerel basında da yayınlanması konusunun araştırılacağını ifade etti.

Hilvan Haber Gazetesi sahibi Mekin Çelebi, Harran Ova Gazetesi Sahibi Faruk Çelebi, Suruç Meşale Gazetesi Sahibi Galip Demirli, Bozova Gazetesi adına Abdurrahman Elçi, Viranşehir Gazetesi adına Ramazan Birgül, Akçakale'nin Sesi Gazetesi Sahibi Reşat Durak, Birecik Gazetesi Sahibi Hasan Sarı, Siverek Hedef Gazetesi Sahibi Fevzi Utlu, Siverek irfan Gazetesi sahibi Mehmet Göyüç, Ceylanpınar Gazetesi adına Bilal Tepedelen ve Şanlıurfa Matbaacılar Derneği Başkanı Ramazan Tahsin Birgül ve Şanlıurfa Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Urfa Haber Ajansı İmtiyaz Sahibi Muhammet Taşçılar'ın da yer aldığı ziyarete katılan Şanlıurfa Gazeteciler Derneği Başkanı Mehmet Kamil Güler, resmi ilan alan gazetelerin ağır yükümlülükler altında bulunduğunu belirterek, toplu ihaleler nedeniyle bölgedeki yerel gazetelerin geçen yıl büyük kayıplara uğradığını ifade etti. Güler, "ilçelerde özel ilan ve reklamlar gelirleri 'yok' denecek kadar az olması bir gerçektir. İlçelerde Resmi ilanlar yerel gazetelerin en önemli gelir kaynağıdır. Sigorta, stopaj giderleri ile birlikte fikir işçisi çalıştırmak zorunda olan gazetelerin gelirlerinin azalması durumunda yayın hayatını sürdürmeleri imkansızdır. Dernek olarak meslektaşlarımızın yanındayız. Sorunlarının çözümü için girişimlerimiz devam ediyor. Geçen yıl yerel gazeteler büyük kayıplara uğradı. Bu yıl da aynı durumunun olmaması için konunun Milli Eğitim Müdürlüğü'nce konunun araştırılmasını istedik" dedi.

Türkiye Gazeteciler Derneği Başkanı Atilla Sertel'i telefonla arayarak, sorunun çözümü için destek istediklerini belirten Güler, konuyla ilgili bilgi ve belgeleri de federasyona gönderdiklerini kaydetti.

Başbakanlık, Milli Eğitim Bakanlığı, Şanlıurfa Milletvekilleri, Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü ve Türkiye Gazeteciler Federasyonuna ve Türkiye Büyük Millet Meclisinde Grubu bulunan Siyasi Partilerin Genel Başkanlarına da sorunun taşınarak, çözümü konusunda destek isteneceği belirtildi.

Öte yandan 2013 yılında gerek İl Milli Eğitim Müdürlüğü gerekse Köylere hizmet Götürme Birliği kanalı ile yapılan 301 okul ve 272 taşıma ihalesi yerel basında duyuru yapılmaması nedeniyle gerekli rekabet koşullarının oluşmadığını savunan yerel gazete sahipleri ve yetkilileri, kamunun zarara uğratıldığı iddialarını da gündeme geldiğini ifade etti. Gazete sahipleri, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük'ün de konuyu incelemelerini istedi. Milli Eğitim Bakanlığı Müfettişleri'ne de çağrıda bulunan gazete sahipleri, müfettişlerin Şanlıurfa'da İki araç yerine bir aracın çalıştırılması ve bir koltukta 4 öğrencinin yolculuk yapması, araçların kilometreleri ile oynanması ve araçların tekerlerinin boş olarak döndürülmesi gibi iddialarla ilgili inceleme yapılması çağrısında bulundu. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Taşıma İhalesinin Toplu Yapılmasına Yerel Gazetelerden Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement