Taşınmadan Yüzde 40 Kazandırdı - Son Dakika
Güncel

Taşınmadan Yüzde 40 Kazandırdı

Taşınmadan Yüzde 40 Kazandırdı

Altın Vadi Residence'ın ortaklarından Ramazan Balak, kaliteli yaşam alanı sunmakta sınır tanımadıklarını söyledi

15.12.2015 08:42

Altın gibi yatırım

"Standartlarımızı biz belirliyoruz"

"Unutulmaz olmak için alışkanlıkların dışına çıkmak lazım" sloganı ile yola çıkarak, sıra dışı mimarisi ve yaşam alanlarıyla İskenderun'un yeni simgesi olmaya aday olan Altın Vadi Residence'de yaşamın başlamasına sayılı günler kala, firma ortaklarından Ramazan Balak, projeyi anlattı. Ramazan Balak, İskenderun'un siluetini değiştireceği iddiasıyla sürdürülen projenin, henüz tamamlanmadan oturmak ya da yatırım için konut alanlara yüzde 40 kazandırdığını söyledi. Balak, İskenderun'un vizyon projesiyle ilgili sorularımızı yanıtladı:

Ramazan Bey, sizi biraz tanıyabilir miyiz?

1974 Niğde doğumluyum. İlkokul ve orta öğrenimimi Adana'da yaptım. Şu an Anadolu Üniversitesi'nde uluslar arası ilişkiler okuyorum. Ticaret hayatıma 1990 yılında başladım. Canpolat A.Ş ortaklığım ise 2007 yılından başladı. Aktif olarak 20 yıldır ticaretin içindeyim.

Şirketiniz hakkında bilgi verir misiniz? Ne zaman kuruldunuz, inşaat sektöründeki ilk işiniz ne idi?

Şirketimiz 1996 yılında kuruldu. 1996 yılından 2000 yılına kadar perde, mefruşat ithalat ihracat yapan bir şirketken 2000 yılının başı itibariyle iç mimarlık dekorasyon işlerimiz başladı. 2007 yılında ilk kez bir yap-sat projesi ile inşaat sektörüne girdik. Adana'da Bahçe Kent projesini tamamladık. Bu projeyi 2011 yılında tamamlayarak sektördeki ilk işimizi tamamlamış olduk. Şu ana kadar Altın Vadi'nin dışında bitirdiğimiz bir tane proje oldu. Bu projeyle sektöre adım attık ve kendimizi güçlü biçimde kanıtladık. 106 dairelik 5 bloktan oluşan bir projeydi. 3+1,4+1,5+1 ölçülerinde farklı kesimlere hitap eden sosyal anlamda yaşanabilirliği yüksek düzeyde olan bir projeydi.

Sizi diğer firmalardan ayrıcalıklı kılan özelliğiniz nedir?

Canpolat İnşaat'ın özelliği şu; Biz standart inşaatların dışında kendi belirlemiş olduğumuz standartlarla daha doğrusu standart üstü bir kalite ve yaşam ortamıyla inşaatlar yapmaktayız. Buna, şu an inşaatımızın sürmekte Altın Vadi projesini örnek verebiliriz. Çünkü Altın Vadi projesi, gerçekten bilinen yaşam standartlarının çok üzerinde ayrıcalıklar ve konfor sunan bir proje. Alışıldık standartların yükselmesine yol açacak bir yapı.

Neden İskenderun'u tercih ettiniz?

Birinci projemiz Adana'daydı. Biz aslında pek bölge seçimi yapmıyoruz. Adana, Mersin ve Hatay'ı kendi lokasyonumuz içinde görüyoruz. Bildiğiniz gibi son dönemlerde, yeni imarlı alanların açılmaması yüzünden Adana'da arsa fiyatları çok pahalı hale geldi. Bu da doğal olarak inşaatların maliyetini ve daire fiyatlarına yansıyordu. İskenderun'u tercih etme sebeplerimizden birisi, hem Altın Vadi'yi yaptığımız konumun çok elverişli eşsiz bir yer olması, bunun yanı sıra ise arsa fiyatlarının Adana'ya göre daha uygun olması. Çünkü sonuçta bizim yaptığımız daireler belli bir maliyetle tüketiciye yansıyacak. Bunu göz önüne almamız lazımdı. Bir de Hatay, Antakya, İskenderun, Belen bu çevrede ciddi anlamda bir nitelikli konut açığı olduğunu tahlil ettik. Ancak gelecekte bu bölgede arz talep dengesinin doğru zamanlama ile oturtulması halinde fiyatların çok yükselmeyeceğini tahmin ediyorum.

İnşaat maliyetlerinde artış seviyesi nasıl değerlendiriyorsunuz?

Aslında, son yıllardaki siyasi istikrardan ötürü inşaat maliyetlerinde özellikle son 5 yıldır bir istikrar vardı. Düzenli biçimde seyrediyordu. Ancak arsa maliyetinin aşırı biçimde yükselmesi maliyetlere yeni ve ciddi bir yük oldu. Adana'da tüm müteahhitlerin ortak beklentisi yeni imarlı arsaların açılması. Yeni imar alanların açılmasıyla piyasalara daha denge gelecektir diye düşünüyorum.

Adana'da yeni yatırım planlarınız var mı?

Evet var, Adana'da ilgilendiğimiz iki tane proje var. Ancak henüz lansmana çıkmadı. Ruhsat ve proje aşamaları bitmediği için bunlarla ilgili açıklamayı sonraya bırakmamız daha uygun olur. Ancak bundan sonraki planlarımızda Adana'da iki tane daha yeni proje yapmak olduğunu söyleyebiliriz.

Altın Vadi Projesi Yatırımcıya Ne Kazandırdı?

Biz 2014-2015 yılında temel attık. Lansmana çıktığımızda 2014 yılının Mart ayıydı. O günden bugüne kadar yaklaşık yüzde 40 seviyesinde kazandırdı. Bundan sonraki dönemde ise bir yıllık dönemde yüzde 60 gibi bir kazanç bekliyoruz.

20 Aralıkta ilginç bir kampanyanız olacağını duyduk. Bu konuda bilgi alabilir miyiz?

Bu kampanya ile konut almak isteyenlere daha çok seçenek sunmayı amaçladık. Çünkü konut insanlar için kutsal bir şey, bir çok insan kirada oturuyor. Bir yerde konuta girdiği zaman hem kira parası ödeyip hem de irdiği konutun parasını ödemek külfetli olabiliyor. 20 Aralık'ta açıklayacağımız bu kampanyamız, insanların alacakları evlerinde oturana kadar para ödememeleri şeklinde. Kampanya koşullarını açıkladığımızda, ofisimize gelerek bilgi alacak olanlar, teklifimizin her iki taraf açısından çok makul olduğunu görecekler.

Altın Vadi'de konutların yüzde kaçı satıldı?

Konutlarımızın yüzde 40'ını sattık. Ancak bildiğiniz gibi Haziran ayından itibaren iki seçim geçirdik. Özellikle 7 Haziran seçimlerinden sonra siyasi belirsizlik ortamı ve başka olaylar nedeniyle piyasalarda durgunluk yaşandı. Fakat bir kasım seçimlerinin akabinde yeniden siyasetteki istikrarın sağlanması ekonomiye de bir istikrar getirdi. Bu nedenle önümüzdeki süreçte canlanma olacağını ve satışların da hızlanacağını düşünüyorum.

Daireleriniz fiyatları nedir?

3 blok ve 501 daireden oluşan projemizde 12 tane farklı daire tipi var, 200 bin liradan başlayan 1.200 bin liraya giden farklı metrekare ölçülerinde dairelerimiz var. Her keseye her bütçeye uygun diyeceğimiz bir yelpazede dairelerimiz mevcut.

Altın Vadi Projesi, ismini nereden aldı?

Altın Vadi projesi ismini, bizim ortaklarımızdan, arsa sahiplerimizden alıyor. Biliyorsunuz altın, ticari anlamda da değerli olan ve çok kullanılan bir kelime. Hem bu anlamda hem de projeyi kurduğumuz vadinin yeşille, mavi ile iç içe olan konumunu birleştirerek ismimizi Altın Vadi yapmaya karar verdik.

Altın Vadi Residence; insanların kendilerini ayrıcalıklı ve özel hissedeceği hizmet kalitesi, yaşam seçenekleriyle İskenderun'un yeni geleceği… İskenderun Arsuz otoban çıkışında (Anemon Otel önünde) 22.5 dönüm arsa üzerine kuruluyor. Denize paralel olması amacıyla kuzey batıya 45 derece dönük olarak inşa edilen 25'er katlı 3 blok ve toplam 501 daireden oluşuyor. İskenderun'un yeni silueti ve simgesi olacağına inanıyoruz.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Taşınmadan Yüzde 40 Kazandırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement