Taşradaki 40 Bin Kamu Yöneticisine Eğitim Verildi - Son Dakika
Güncel

Taşradaki 40 Bin Kamu Yöneticisine Eğitim Verildi

Devlet Personel Başkanı Kumbuzoğlu: "Kamu çalışanlarının yaklaşık yüzde 85'i taşrada görev yapıyor.

13.12.2014 12:36

İBRAHİM ERİKAN - VOLKAN KAŞİK - Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu, kamu çalışanlarının yaklaşık yüzde 85'inin taşrada görev yaptığını belirterek, "Bu, Ankara'da alınan kararların yüzde 85'i burada uygulanıyor demektir. Kurum olarak alınan bu kararları taşrada uygulamaya geçiren yaklaşık 40 bin yöneticimize eğitim verdik" dedi.

Kumbuzoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin 81 ilindeki kamu yöneticilerine vatandaşa daha iyi hizmet verebilmesi amacıyla eğitim verdiklerini söyledi.

Taşradaki idarecilere "Kamuda Yönetici Yetkinliklerinin Arttırılması Bölgesel Eğitim Programı" kapsamında çeşitli bilgiler verildiğini anlatan Kumbuzoğlu, "Şu ana kadar 17 bölge eğitimi düzenledik. Son olarak Adana il merkezi olmak üzere Kilis, Kahramanmaraş, Osmaniye, Mersin ve Hatay'daki yöneticilere eğitim verdik" diye konuştu.

Devlet Personel Başkanlığının en önemli görevinin, Ankara'da mevzuatları yazmak ve düzenlemek olduğunu vurgulayan Kumbuzoğlu, şunları kaydetti:

"Mevzuatların taşrada uygulanabilmesi de çok önemli. Kamu çalışanlarının yaklaşık yüzde 85'i taşrada görev yapıyor. Bu, Ankara'da alınan kararların yüzde 85'i burada uygulanıyor demektir. Kurum olarak alınan bu kararları taşrada uygulamaya geçiren yaklaşık 40 bin yöneticimize eğitim verdik. Bu 40 bin yöneticimizin yönetici yetkinliklerini arttırılması başlığı altında düzenli ve sürekli eğitimler veriyoruz. Temel amacımız, yerel yöneticilerimizin yetkilerini kullanırken daha etkin, daha kaliteli, daha üretken ve özgüveni yüksek personeller olarak vatandaşa hizmeti yerine getirmesi. Bunları yaparken Devlet Personel Başkanlığı yöneticilerini, uzmanları, akademisyenleri de aramıza alarak eğitimlerimizi sürdürüyoruz."

"Alınan kararlar vatandaş nezdinde kabul görmeli"

Kumbuzoğlu, temel amaçlarının Türkiye'deki yaklaşık 78 milyon insana verilen hizmet olduğunu ifade ederek, "Hepimiz biliyoruz ki Ankara'da alınan kararlar, yapılan mevzuatlar çok önemli. Bunlar vatandaş nezdinde kabul görmeli. Kabul görmediği müddetçe bunların hiçbir anlam ifade etmediğini de çok iyi biliyoruz" şeklinde konuştu.

Kurum olarak kamu çalışanlarından ne derece istifade edebileceklerini düşündüklerini anlatan Kumbuzoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"3 milyon 200 bin kamu görevlisine de eğitimler veriyoruz ama daha da önemlisi onların yöneticisine, taşrada görev yapan 40 bin idarecimize ayaklarına giderek hizmet ve eğitim veriyoruz. Bu eğitimlerimiz devam edecek. Yansımaları çok güzel. Aldığımız memnuniyet doğrultusunda bu bölgesel eğitim programlarımızı sürdüreceğiz. Gelişmiş ülkelerde de bunu görüyoruz, bütçelerinin birçok kısmını böyle eğitim programlarına harcıyorlar. Kalite böyle gelir. Devlet Personel Başkanlığı olarak elbette kamu kurumlarının personel ihtiyaçlarını da önemsiyoruz ama daha önemlisi ülkemizdeki 3 bine yakın kamu kurumu çalışanlarının ne kadar verimli oldukları. Bu noktada eğitimin çok önemli payı var." - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Taşradaki 40 Bin Kamu Yöneticisine Eğitim Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement