Tav Tunus'ta 5 Gümrüksüz Satış Mağazası İşletecek (2) - Son Dakika
Güncel

Tav Tunus'ta 5 Gümrüksüz Satış Mağazası İşletecek (2)

Tav Tunus\'ta 5 Gümrüksüz Satış Mağazası İşletecek (2)

(şirket açıklaması eklendi.

09.10.2014 10:45

(şirket açıklaması eklendi.)

TAV'ın iştiraki ATÜ Turizm İşletmeciliği Tunus'ta beş havalimanındaki gümrüksüz satış mağazasının işletme hakkını kazandı.

TAV Havalimanları Holding'in Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada, ATÜ Turizm İşletmeciliği'nin Tunus-Kartaca, Cerbe-Zarzis, Sfaks Tina, Tuzer-Nefta ve Tabarka-Ayn Darahim havalimanlarındaki gümrüksüz satış mağazalarını Kasım 2014 tarihinde başlamak üzere 8 yıl 2 ay süre boyunca işleteceği belirtildi.

Açıklamaya göre, 2013 yılında 8 milyon yolcuya hizmet veren havalimanlarında bulunan gümrüksüz satış bölgeleri toplam 5 bin 406 metrekarelik alanı kapsıyor. Enfidha ve Monastir havalimanlarında faaliyet gösteren ATÜ, böylece Tunus'ta hizmet verdiği havalimanı sayısını yediye çıkartmış oldu.

"BİZE AFRİKA'NIN KAPILARINI AÇACAK"

ATÜ Duty Free Genel Müdürü Ersan Arcan konuyla ilgili açıklamasında, "Tunus'taki havacılık ve turizm sektörünün son yıllarda yakalamış olduğu ivme ve büyüme potansiyeli, bu başarımızın ileride artarak devam etmesine yardımcı olacaktır. Tunus'ta başlatacağımız yeni operasyon noktalarımız, aynı zamanda bize Afrika'nın kapılarını açarak, oradaki fırsatları en iyi şekilde değerlendirmemizi sağlayacaktır" dedi.

UMMAN'DAN LİTVANYA'YA

ATÜ Duty Free Umman'ın ikinci büyük kenti Salallah'ın yeni havalimanı'nın gümrüksüz mağazalarını 10 yıl süreyle işletme ihalesini de Ağustos 2014 başında kazanmıştı. Merkezi İstanbul'da bulunan ATÜ Turizm İşletmeciliği A.Ş. Türkiye'de İstanbul, Ankara, İzmir ve Gazipaşa; Gürcistan'da Tiflis, Batum ve Kutaisi, Tunus'ta Enfidha ve Monastir; Makedonya'da Üsküp ve Ohrid; Litvanya'da Riga; Umman'da Salalah ve Suudi Arabistan'da Medine havalimanlarında faaliyet gösteriyor. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tav Tunus'ta 5 Gümrüksüz Satış Mağazası İşletecek (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement