Tavuk Üreticisi İhracat Sıkıntısı Yaşıyor - Son Dakika
Ekonomi

Tavuk Üreticisi İhracat Sıkıntısı Yaşıyor

Hatay'da tavukçuluk sektörüyle uğraşan Necmettin Çalışkan, 2015 yılının sektör açısından sıkıntılı geçtiğini belirtti.

15.01.2016 13:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay'da tavukçuluk sektörüyle uğraşan Necmettin Çalışkan, 2015 yılının sektör açısından sıkıntılı geçtiğini belirtti.

Çalışkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, sektörlerinin Irak, Suriye ve Rusya ile yaşanan problemler nedeniyle ihracatta sıkıntı yaşadığını söyledi.

Rusya'nın Türkiye'den tavuk ürünlerinin ithaline yasak koymasıyla ihracatın durduğunu ifade eden Çalışkan, şöyle devam etti:

"2015 yılı tavukçuluk sektörü açısından sıkıntılı bir yıl olarak geçti. Rusya'ya yapılan ihracat çok büyük bir oran değildir. Bu noktada Rusya ile ilgili krizde Türkiye'de sektörümüz sıkıntıya sokacak en önemli problem, Rusya'dan turist gelmeyecek olmasıdır. Tavukçuluk sektörü açısından Rusya dışında en büyük krizi Irak ile yaşamaktayız. Şu anda doğu bölgelerimizde bir aya aşkın süredir devam eden sokağa çıkma yasağıyla Habur Sınır Kapısı kapandı. Habur Sınır Kapısı bir hafta önce kısmi olarak kullanıma açıldı. Eskiden günlük bin 500 civarında tır geçişi yapılırken bugün 50 ile 60 arasında tır geçişi sağlanıyor."

Çalışkan, sektörlerinin Türkiye'de ihracatının yüzde 70'ini Irak'a gerçekleştirdiğini ancak bugün itibariyle Irak merkezi hükümetiyle siyasi noktada yaşanan sıkıntı nedeniyle ihracatın olumsuz etkilendiğini savundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Tavuk Üreticisi İhracat Sıkıntısı Yaşıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement