TBMM Genel Kurulu - Son Dakika
Politika

TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu

Genel Kurul'da CHP ve MHP'nin gündeme ilişkin önergeleri kabul edilmedi.

23.07.2014 15:13

TBMM Genel Kurulu'nda, CHP'nin Erzurum'daki atlama kuleleri pistinin yıkılması; MHP'nin özel güvenlik görevlilerinin sorunlarıyla ilgili araştırma önergelerinin bugün ele alınması önerisi kabul edilmedi.

Genel Kurul'da, ilk olarak, MHP'nin önerisi görüşüldü.

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, emniyetteki operasyonlarla ilgili, "Şimdi bu polislerin kullanım süreleri dolduğu için mi yaka paça gözaltına alıyorsunuz? Yoksa son yaptıkları operasyonun ucu size dokundu diye mi?" diye sordu.

Özcan, "Dün onlara yanlış siz yaptırttınız, bugün de tetikçi olarak kullandığınız insanları yaka paça içeri alıp günah çıkartmaya çalışıyorsunuz" iddiasında bulundu.

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, sataşmadan söz alarak, dün de bugün de darbelere karşı olduklarını belirtti.

" Ergenekon'da bir takım hak ihlalleri var mı yok mu ortaya çıkacak ama orada bir takım darbe planlarının olduğunun gözden kaçırılmaması lazım" ifadesini kullanan Aydın, "Dün nasıl ki darbelere karşı durdursak bugün de darbelerin karşısındayız ama CHP zihniyeti nasıl ki darbeden yana tavır takındıysa, bugün de darbeden yana tavır takındı" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Başbakan Erdoğan'ın 17 Aralık'tan sonra "İçeride çok sayıda günahsız adam var" dediğini belirterek, şunları söyledi:

"Ne için demişti bunu? Günahsız adam olduğuna inandığı için değil, soruşturmanın ucu kendisine geldi dayandı, 4 bakanı gidecek, kendisi gidecek, Yüce Divan'a gidecek, korkuyla Balyoz'a sarıldı, Ergenekon'a sarıldı. Şimdi onları alt ettiğini zannettiği için Balyoz'a yeniden 'darbedir' demekte hiçbir sakınca yok. Bu tam bir iki yüzlülüktür, tam bir iki yüzlü siyasettir.

İstihbarat Daire Başkanı Ali Fuat Yılmazer için Başbakan 'Sen benimle kaç kere görüştün ki hayatında? Bunun hesabını sana soracağım' demişti. Başbakan acaba hesap sordu mu, dava açtı mı, suç duyurusu yaptı mı, merak ediyorum."

TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, istem üzerine MHP'nin grup önerisinin oylanmasında karar yeter sayısı bulunmadığını belirterek, birleşime ara verdi. AK Parti sıralarından "yuh" diye bağrılması üzerine Mumcu, "Çok rica ederim biraz düzgün konuşun" dedi.

Bazı CHP'liler de verilen arada bu söze tepki gösterdiler.

MHP'nin önerisi kabul edilmedi.

Öte yandan CHP Grubunun, Palandöken'deki atlama kulelerindeki hasara ilişkin araştırma önergesinin bugün görüşülmesi önerisi de reddedildi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, yerinden söz alarak 23 Temmuz'un Erzurum Kongresi'nin yıl dönümü olduğunu belirterek, kongre kararlarının ilelebet yaşayacağını ve Türkiye'nin geleceğine ışık tutacağını söyledi.

Grup önerilerinin görüşülmesinin ardından "Torba Kanun" tasarısının görüşmelerine geçildi. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika TBMM Genel Kurulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement