TBMM Genel Kurulu Toplandı - Son Dakika
Politika

TBMM Genel Kurulu Toplandı

TBMM Genel Kurulu Toplandı

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı başkanlığında toplandı.

04.08.2014 15:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı başkanlığında toplandı.

Bahçekapılı, toplantıyı açarken milletvekillerinin, Meclis personelinin ve basın mensuplarının bayramını kutlayarak, barış içinde nice bayramlar dileğinde bulundu.

AK Parti Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, Mali Müşavirlerin sorunları hakkında yaptığı gündem dışı konuşmada, bu meslek grubunun ekonomik sistem içinde yerinin önemine işaret ederek, sıkıntılarının çözüme kavuşturulmasının önemli olduğunu belirtti. Demiröz, mali müşavirliğe ilişkin günün koşullarına uygun düzenlemeler yapılmasının bir gereklilik olduğunu ifade etti.

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu da Çin'in Sincan Bölgesin'de Türkmenlere yapılan zulümler ve duyarsızlık konusundaki gündem dışı konuşmasında, Uygur Türklerinin zor koşullar altında olduğunu belirtti. Ramazan'da dini vecibelerini yerine getirirken bile engellemelerle karşılaştıklarını anlatan Halaçoğlu, "Uygur Türkleri'nden bir haber olmayın. Onlara da hassasiyet gösterin" dedi.

Daha sonra Bağımsız İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, yerinden söz istedi. Başkanvekili Bahçekapılı ise Günay'ın ne gerekçe ile söz istediğini belirtmesi gerektiğini söyledi.

Günay, "Haftasonu İzmir'de cumhurbaşkanı adaylarından birinin yaptığı konuşmanın demokratik, laik cumhuriyet esaslarına aykırı olduğu kanaatindeyim. Bu konudaki kararımı açıklamak istiyorum" diye konuştu. Bahçekapılı'nın "Gündemle ilgisi yok ama" sözleri üzerine ise Günay, bu tip konuşmaların gündemle ilgisi olması gerekmediğini ifade etti. Bahçekapılı'nın "Sayın Günay, lütfen benimle tartışmayın" sözlerine ise Günay, "Sayın Başkan siz de gereksiz tartışmalara sebebiyet vermeyin. Bu tür konuşmalarda milletvekilleri görüşlerini, gözlemlerini bir dakika içinde Genel Kurul'a sunarlar" karşılığını verdi. Bahçekapılı ise Günay'a bunun İçtüzüğün hangi maddesinde bulunduğunu sordu. Bahçekapılı ile Günay arasında yaşanan kısa süreli tartışmanın ardından, Günay yerinden söz alarak bir dakikalık konuşma yaptı. Günay, konuşmasında ise mezhep ve etnik köken ayrımcılığını demokratik, laik cumhuriyet ilkelerine aykırı bulduğunu ve bu üslubu şiddetle kınadığını söyledi.

Günay'ın sözlerinin ardından Bahçekapılı, MHP'nin Grup önerisini okuttu.

CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin'in kendisinin de söz talebi olduğunu ifade etmesi üzerine Bahçekapılı, söz taleplerini şu anda yerine getiremediğini belirtti. Keskin de bu duruma oturduğu yerden sözleriyle tepki gösterdi.

Ardından MHP'nin,  sınır komşularındaki çatışmalara Türkiye'den katılımın araştırılması önergesinin bugün görüşülmesine ilişkin grup önerisinin görüşmelerine geçildi. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika TBMM Genel Kurulu Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement