TBMM Genel Kurulu Toplandı - Son Dakika
Politika

TBMM Genel Kurulu Toplandı

TBMM Genel Kurulu Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu başkanlığında toplandı.

11.11.2014 18:18

TBMM Genel Kurulu Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu başkanlığında toplandı.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Uzun Mehmet'in taşkömürünü buluşu ve Zonguldak ekonomisine katkısına ilişkin yaptığı gündem dışı konuşmasının başında, kömür madenlerinde yaşanan kazalarda hayatını kaybedenleri andı.

Kömürün ekonomik değerine dikkati çeken Ulupınar, hükümetin taşkömürüne ilişkin politikalarından da bahsederek, iç kaynakların kullanılması ve ithalatın azalmasına çalışıldığını belirtti.

MHP Ankara Milletvekili Mustafa Erdem de Türkiye ve çevresinde son günlerde yaşanan olaylara ilişkin gündem dışı konuşma yaptı. Ülkede sorumluluk makamında olanların yaşanan olumsuzluklarla ilgili vicdan muhasebesi yapması gerektiğini söyleyen Erdem, çözüm sürecini ve dış politikayı eleştirdi.

HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani de Yüksekova'da yaşanan olaylara ilişkin gündem dışı konuşmasında, ilçede polis araçlarından halka yönelik küfürlü sözler içeren anons yaptığını ileri sürdü.

Zozani, "Eğer bugün Meclis'i bir kadın başkanvekili yönetmiyor olsaydı ben bu sözleri size bu kürsüden dinletecektim" dedi. Bölgedeki olayların araştırılması için Meclis'i göreve çağırdıklarını ancak çağrılarının karşılık bulmadığını kaydeden Zozani, "Bu küfürlere karşı nasıl bir karşılık vermemiz gerekiyor? Size vicdanınıza soruyorum." ifadesini kullandı.

Daha sonra AK Parti Grup Başkanvekili Belma Satır, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, dünün 10 Kasım olması dolayısıyla yerlerinden söz alarak Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü andılar. Ardından bazı milletvekilleri de yerlerinden yaptıkları kısa konuşmalarla çeşitli konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundular. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika TBMM Genel Kurulu Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement