TBMM Genel Kurulu Toplandı - Son Dakika
Politika

TBMM Genel Kurulu Toplandı

TBMM Genel Kurulu Meclis Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı başkanlığında toplandı.

20.01.2015 15:41

TBMM Genel Kurulu Meclis Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı başkanlığında toplandı.

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, gündemdışı söz alarak Afyonkarahisar ilinde yarım kalan bazı kamu yatırımları hakkında bir konuşma yaptı.

İlde yarım kalan kamu yatırımlarının akıbetinin belli olmadığını, binaların yıkık, dökük ve işlevsiz kaldığını belirten Yılmaz, kaynakların heba edildiğini savundu. Yılmaz, sorumlu siyaset anlayışı gereği bu yatırımların neticesini Afyonkarahisarlıları adına sona kadar takip edeceklerini söyledi.

CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz de 20 Ocak Bakü katliamı konulu gündemdışı konuşmasında, 1990 yılında Azerbaycan'da yaşanan ve "Kara Ocak" olarak adlandırılan olaylara değindi.

Azerbaycan'ın bugün o şehitlerin sayesinde Kafkasya'nın parlayan yıldızı olarak yoluna devam ettiğini vurgulayan Özgündüz, Azerbaycan'ın sevincinin Türk milletinin sevinci, kederinin de Türk milletinin kederi olduğunu belirtti.

AK Parti Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz da aynı konuda yaptığı gündemdışı konuşmasında, 20 Ocak'ın Türk tarihi açısından acı ve gözyaşı günü olduğunu kaydetti. Yaşananların Azerbaycan'da bağımsızlık ateşini yaktığını dile getiren Yılmaz, gelinen süreçte Azerbaycan'ın bölgesinin yükselen güçlerinden biri olduğuna işaret etti.

Öte yandan haklarında Yüce Divan oylaması yapılacak dört eski Bakandan eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, birleşim açıldıktan sonra Genel Kurul'a girerek, görüşmeleri izledi. - TBMM

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement