TCDD'den Tren Biletlerine Yüzde Yüze Varan Zam - Son Dakika
Ekonomi

TCDD'den Tren Biletlerine Yüzde Yüze Varan Zam

Türkiye'nin birçok iline tren seferleri düzenleyen TCDD, bilet fiyatlarına bazı illerde yüzde 100'e varan oranda zam yaptı.

16.01.2016 18:00  Güncelleme: 19:09

Son günlerde birçok sektöre yansıtılan zamların ardından bir zam da Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'ndan (TCDD) geldi. Türkiye'nin birçok iline tren seferleri düzenleyen TCDD, bilet fiyatlarına bazı illerde yüzde 100'e varan oranda zam yaptı. Zamlı tarife 15 Ocak 2016 tarihinden itibaren uygulamaya konuldu.

İZMİR-MANİSA SEFERLERİNE YÜZDE 100 ZAM

Zamlar arasında en dikkat çekeni ise İzmir- Manisa seferleri oldu. TCDD'nin son tarifesine göre Manisa-İzmir seferlerine yüzde 100 zam geldi.

10 TL OLDU

Önceden İzmir'den Manisa'ya 5 TL'ye giden vatandaşlar yapılan zamla birlikte 10 TL ödeyecek.

NEYE UĞRADIKLARINI ŞAŞIRDILAR

Bilet gişelerine giden vatandaşlar zamlar karşısında neye uğradıklarını şaşırdı. Bazı vatandaşlar zamları normal bulurken, bazıları ise ücretlerin yüksek olmasından yakındı. Ücretlerin arttığını öğrenince şaşkınlıklarını gizleyemeyen vatandaşlar, bu duruma tepki gösterdi.

İZMİR-ANKARA TREN SEFERİ 53 TL OLDU

Yeni ücret tarifesine göre, İzmir-Ankara tren seferi 44 TL'den 53 TL'ye, İzmir- Konya arası 45 TL'den 50 TL'ye, İzmir Afyon arası 27 TL'den 30 TL'ye, İzmir- Balıkesir seferi 15 TL'den 19.50 TL'ye yükseldi.

İZMİR'İN İLÇELERİNE DE YANSIDI

İzmir'in birçok ilçesine düzenlenen seferlere de zam geldi. Şehirlerarası seferlere oranla daha az zam yapıldığı gözlenen ilçelerden bazılarının yeni tarifelerine göre, İzmir- Ödemiş 8.25 TL'den 10 TL'ye, İzmir- Torbalı 4.75'ten 5 TL'ye, İzmir-Selçuk 6.25'ten 6.50 TL'ye, İzmir- Tire 6.75 TL'den 8.50 TL'ye Menemen-Manisa tren ücretleri 2.75'ten 3.50 TL'ye çıkarıldı.

TCDD\'den Tren Biletlerine Yüzde Yüze Varan Zam
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi TCDD'den Tren Biletlerine Yüzde Yüze Varan Zam - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (77)

  • Kindar süt: Yalan söylüyorlar zam yapmamışlardır aklar zam yapmazzzz koyunlarını üzmez 18 3 Yanıtla
  • dost: arkadaşlar komik olmayın ticari takside açılış ne kadar bilen varmı gittiğiniz mesafeye bakın ödediğiniz miktara bakın bu kadar da olmaz ki yiğidin hakkını yiğide vereceksin 8 10 Yanıtla
  • gakgos23: Arkadaslar,cok guzel soyluyorsunuzda bir dizel lokomotif makinenin durdugu yerde bile kac litre mazot yaktigini bilen varmi?hareket halini soylemiyorum bile,yeni vagonlarda wc,restaurant gibi bir cok kolaylik varken,sehirlerarasi otobuslerin %30 zamlandigini,mazot ucuzlarken bile artis gosterdigini neden tartismiyorsunuzda soz konusu devlet mali olunca ustune gidiyorsunuz?bu kadar hizmete bu kadar ucret az bile. 12 5 Yanıtla
  • kaan: bu izmire herşey mustahak 2 14 Yanıtla
  • Mhbo: Yakın zamanda CHP yok. Muhalefet de yok. 8 7 Yanıtla
  • İSLAM DEVLETİ: asgari ücret ve emekli zamları nerden çıkacak bu ve benzeri şeylerden 11 2 Yanıtla
  • Mert: Bu ulkenin insanlari kadar ap*alini gormedim. 300 tl zam yaptilar diye seviniyolar mi acaba hala 6 3 Yanıtla
  • kuleci doğan: yüzde yüz apılan bu zamlar bence toplumun devlet tarafından geliri baktığınızda 15 bın dolar olmuş deyince ben hayret ediyorum ama başkasının paralarını bizim gelirimiz olarak gösteren devleti yönetenlere ve aylık 60 bın lira geliri olanlar için az tabi ama ülkenin genelinin asgari ücretle geçinenler için çok fazla gel gelelim bizlere göre fazla ama kullanmayan devletin asalaklarına göre az diyelim allah bu millete kolaylık versin 8 1 Yanıtla
  • kartal: yaşasın akparti asgari ücrete zam yaptı heee daha vermeden hepsini geri aldı 6 3 Yanıtla
  • Mr.Tome: oh oh daha fazla zam yapin. az bile çok az 6 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement