TDB 22.Uluslararası Dişhekimliği Kongresi Başladı - Son Dakika
Güncel

TDB 22.Uluslararası Dişhekimliği Kongresi Başladı

TDB 22. Uluslararası Dişhekimliği Kongresi Atatürk'ün aydınlanma meşalesini yaktığı gün olan 19 Mayıs'ta, Ege'nin incisi İzmir'de başladı.

19.05.2016 16:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

19-21 Mayıs 2016 tarihlerinde Türk Dişhekimleri Birliği ve İzmir Dişhekimleri Odası organizasyonu, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ'ın destekleriyle gerçekleştirilen TDB 22. Uluslararası Diş hekimliği Kongresi ve Expodental Fuarı başladı.

Yerli ve yabancı sektör temsilcilerinin de içinde bulunduğu yaklaşık 8000 kişinin katıldığı Kongre 19-21 Mayıs 2016 tarihlerinde İZFAŞ/Fuar İzmir Kongre Merkezi'nde gerçekleştiriliyor. Diş hekimliği mesleği ile ilgili güncel konularda düzenlenmiş 17 panel, 40'ın üstünde konferans ve seminer, 10 kurs ve çeşitli forumların yer aldığı bilimsel programda; 100'ün üzerinde değerli akademisyen en son bilimsel ve teknolojik gelişmeleri katılımcılarla paylaşacak, ayrıca kongre sosyal programı ile katılımcılar unutulmaz bir zaman geçirecekler.

Expodental Fuarı açıldı

Kongre açılışı Fuar İzmir'de 19 Mayıs 2016 tarihinde saat 10.00`da seçkin yerli ve yabancı konukların katılımıyla gerçekleşti,  ünlü opera sanatçısı Hakan Aysev güçlü sesi ile kongreye katılan diş hekimlerine güzel anlar yaşattı. Katılımcılarla birlikte gerçekleştirilen açılış sonrası TDB Genel Başkanı Prof. Dr. Taner Yücel,  İzmir Büyük Şehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İzmir Dişhekimleri Odası Başkanı Prof. Dr. Ali Rıza Alpöz ortak basın toplantısı için basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantı sonrası TDB Genel Başkanı Prof. Dr. Taner Yücel,  İzmir Büyük Şehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İzmir Dişhekimleri Odası Başkanı Prof. Dr. Ali Rıza Alpöz ağız ve diş sağlığı endüstrisi ve diş hekimliği malzeme üretimi, ithalat ve satışını yapan 140'a yakın firmanın katılımıyla 4000 m2'lik bir alana kurulan Expodental 2016 açılış törenini gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Taner Yücel; ''Bilimsel şöleni Dişhekimliği Ailesi olarak Bayram Coşkusu ile kutluyoruz''

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin "Fuar İzmir"le sadece kente değil, Türkiye'ye büyük bir eser kazandırdığını ve bunu değerlendirmek istediklerini belirten TDB Genel Başkanı Prof. Dr. Taner Yücel; bu seneki Kongremizi, Atatürk'ün aydınlanma meşalesini yaktığı gün olan 19 Mayıs'ta, Ege'nin incisi İzmir'de başlatıyoruz; amacımız bu bilimsel şöleni "Dişhekimliği Ailesi" olarak Bayram Coşkusu ile kutlamaktır. TDB 22. Uluslararası Dişhekimliği Kongresi kapsamında titiz bir çalışma sonucunda hazırlanan bilimsel program, ulusal ve uluslararası çok değerli akademisyenlerle tanışmamıza olanak sağlayacak. TDB Kongreleri sosyal boyutu ile de dünyada düzenlenen kongreler arasında en görkemli organizasyonların başında gelmektedir. İnanıyorum ki İzmir Diş hekimleri Odası'nın ev sahipliğindeki bu kongreden meslektaşlarımız unutulmaz anılarla evlerine dönecektir'' dedi

Prof. Dr. Ali Rıza Alpöz; ''14 Yıl sonra TDB 22. Uluslararası Kongresi'ne  ev sahipliği yapmanın gururunu yaşıyoruz
İzmir Dişhekimleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ali Rıza Alpöz; 14 yıl sonra Türk Dişhekimleri Birliği Kongresi'ne, TDB 22. Uluslararası Kongresi'ne  Fuar İzmir de, ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını belirtirken ; '' Güzel İzmir'imizin sahip olduğu tarihi ve doğal güzellikleri, güçlü bir bilimsel ve sosyal program ile harmanladık. Ulusal kongrenin, 19 Mayıs gibi çok özel bir günde başlamış olması bizleri daha da heyecanlandırıyor.  Kongrede ağız ve diş sağlığının genel sağlık üzerindeki rolünün ağırlıklı olarak vurgulanacağı paneller, pratikte mesleğimizin icrasında bize faydalı bilgiler sunacak. Branşında isim yapmış çok değerli yerli ve yabancı konuşmacılarımız bizlerle birlikte olacak ve bilgilerini bizlerle paylaşacaklar'' dedi.

6. Komşu Ülkeler Dişhekimleri Birlikleri İşbirliği Platformu toplantısı gerçekleşecek

Üç gün sürecek TDB 22. Uluslararası Dişhekimleri Birliği kongresinde artık geleneksel hale gelen 20 ülkeden gelen Dişhekimliği Birlik Başkanlarının katıldığı 6. Komşu Ülkeler Dişhekimleri Birlikleri İşbirliği Platformu toplantısı gerçekleştirilecek.

10. TDB Ulusal Öğrenci Kongresi ve Dental Olimpiyatlarda TDB 22. Uluslararası Dişhekimliği Kongresi içerisinde 19-21 Mayıs 2016 tarihlerinde İzmir'de yapılacak.

Zengin sosyal program

19 Mayıs 2016 Perşembe akşamı saat:19:00'da Fuar İzmir havuz başında yapılacak Açılış Kokteylinde perküsyon ustası Ayhan Sicimoğlu sahne performansı ile diş hekimlerine müzik ziyafeti sunacak.

20 Mayıs 2016 Cuma günü ünlü yazar Sunay Akın'ın söyleşisi gerçekleştirilecek. Kongrenin geleneksel Gala Yemeği, 20 Mayıs 2016 Cuma günü saat: 20:00'de İzmir Tarihi Havagazı Fabrikası'nda yapılacak ve Sedat Yüce sahne performansını sergileyecek.

TDB 22. Ulusal Kongresi 21 Mayıs 2016 Cumartesi günü saat:17:00'de Fuar İzmir'de yapılacak kapanış töreniyle sona erecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel TDB 22.Uluslararası Dişhekimliği Kongresi Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement