Terör Olayları Sağlık Çalışanlarını Ayaklandırdı - Son Dakika
Yerel

Terör Olayları Sağlık Çalışanlarını Ayaklandırdı

Terör Olayları Sağlık Çalışanlarını Ayaklandırdı

İzmir’in Foça ilçesindeki sağlık çalışanları, hastanelere ve sağlık çalışanlarına yönelik yapılan terör saldırılarını protesto etti.

28.10.2015 15:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Foça ilçesindeki sağlık çalışanları, hastanelere ve sağlık çalışanlarına yönelik yapılan terör saldırılarını protesto etti.

Foça ilçesinde görev yapan sağlık çalışanları, hastanelere ve meslektaşlarını hedef alan terör saldırılarını protesto etmek için bir araya geldi. Çok sayıda kişinin katıldığı protesto gösterilerinde, yapılan saldırılar atılan sloganlarla kınandı.

Sağlık çalışanları adına basın açıklaması yapan Foça Devlet Hastahanesi Başhekimi Başhekim Uzman Dr. Ali Fuat Yalvaç, vatandaşların en temel haklarından olan sağlık hakkının engellenmesine yönelik yapılan çirkin saldırıları kınadı. Yalvaç, "Haziran ayından bu yana tırmanışa geçen saldırılarıyla, genç, yaşlı, çocuk ve bebek demeden tüm halkımızı hedef alan kanlı terör örgütü, sağlık çalışanlarımıza, ambulanslarımıza ve hastanelerimize alçakça saldırılarına devam ediyor. Üç sağlık çalışanımız terör örgütünün gerçekleştirdiği alçakça saldırılarda hayatını kaybetti. Aile hekimimiz Dr. Abdullah Biroğul memleketi Diyarbakır'da, sağlık memurumuz Eyüp Ergen ve ambulans şoförü Şehmus Dursun memleketleri Şırnak'ta uğradıkları silahlı saldırı sonucu şehit edildi. Onlarca çalışanımız alıkonuldu, ambulanslarımıza, hastanelerimize ateş edildi, sağlık hizmetleri aksatılmaya çalışıldı. Son olarak Hakkari Şemdinli'deki devlet hastanemiz, bombalı saldırı sonucunda neredeyse kullanılamaz hale getirildi. Bu saldırıda en büyük zararı sağlık hizmeti bekleyen halk gördü. Vatandaşlarımızın en temel haklarından olan sağlık hakkının engellenmesine yönelik bu çirkin saldırıları planlayanları ve gerçekleştirenleri şiddetle kınıyoruz" dedi.

Yaklaşık 50 kişinin katıldığı protesto eylemi basın açıklamasının okunmasının ardından sona erdi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Terör Olayları Sağlık Çalışanlarını Ayaklandırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement