Teröristin DHKP-C'li Çıkması Demirtaş'ı Tedirgin Etti - Son Dakika
Güncel

Teröristin DHKP-C'li Çıkması Demirtaş'ı Tedirgin Etti

Teröristin DHKP-C\'li Çıkması Demirtaş\'ı Tedirgin Etti

Attıkları çamur tutmayınca kıvırmaya başladılar

22.05.2015 15:07  Güncelleme: 15:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana ve Mersin'de HDP İl Başkanlığı binalarına yönelik saldırıları yapan kişinin, Savaş Yıldız adında DHKP-C'li bir terörist çıkması HDP'nin popstar eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ı tedirgin etti.

Başbakan ve İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamalarda, açık kimliği ve daha önce yaptığı eylemleri ortada olan Savaş Yıldız'ın DHKP-C üyesi çıkması saldırıdan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti Hükümetini sorumlu tutan HDP'lileri zor durumda bıraktı. DHKP-C ile PKK arasındaki samimi ilişki ortadayken HDP'nin bunu kabulllenmek istememesi de saldırının ne amaçla yapıldığını gözler önüne serdi.

HDP'nin Eşbaşkanı Demirtaş, kimliği belirlenen teröristin bir yakınının IŞİD'e katıldığını belirtip bunun üzerinden
Savaş Yıldız'ın DHKP-C'li olamayacağı sonucuna ulaştı.

İşte o açıklama:

"IŞİD İLE BAĞLANTILARI OLDUĞU BİLGİLERİ BİZDE MEVCUT"

"Biz sağduyumuzu koruduk. Dosya ile ilgili gizlilik kararı verildi. Bu soruşturma niye gizlensin ki? HDP binalarına saldıran kişinin kimliği belliyse niye dosyayı gizliyorsun? Bize gelen bilgilere göre bu kişi Suriye'ye giriş çıkış yapmış. Bu kişinin bir yakını IŞİD'te şu anda militandır. Bu kişi de IŞİD bölgesinde bir süre kalmıştır. DHKP-C'li dedikleri kişi, Suriye'de IŞİD ile bağlantıları olduğu bilgileri bizde mevcut. Sessiz kalıyoruz diyorlar da olup biten herşey AKP'yi işaret ediyor, HDP'yi işaret etmiyor.

KARDEŞİ NURETTİN DEMİRTAŞ KANDİL'DE

Demirtaş'ın kimliği belirlenen teröristi bir yakının IŞİD'e katılmış olması üzerinden IŞİD'çi ilan etmesi akıllara Demirtaş'ın abisi Nurettin Demirtaş'ın PKK'ya katılıp Kandil'de olduğu gerçeğini getirdi.

Kaynak: Yenisafak.com.tr

Son Dakika Güncel Teröristin DHKP-C'li Çıkması Demirtaş'ı Tedirgin Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement