Terörün Vurduğu Belçika, Türkiye'nin İstediği Teröristleri "Mülteci" Diye Vermiyor - Son Dakika
Güncel

Terörün Vurduğu Belçika, Türkiye'nin İstediği Teröristleri "Mülteci" Diye Vermiyor

Brüksel'i kana bulayan canlı bombalarla ilgili 'yabancı terörist savaşçı' raporuna kulak asmayan Belçika, yıllardır aranan teröristleri de Türkiye'ye iade etmiyor.

26.03.2016 07:58  Güncelleme: 12:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İki hafta önce Belçikalı mevkidaşı ile biraraya gelen Adalet Bakanı Bozdağ, "Teröristleri sizden istiyoruz ama vermiyorsunuz" diye uyardığı Koen Geens'ten hiç beklemediği bir cevap aldı: "Onlar bize 'mülteci', 'sığınmacı' olarak geliyor" 1996 yılındaki Sabancı Suikasti'nin ardından kayıplara karışan Fehriye Erdal 20 yıldır Belçika'da.

ERDAL, ÇETE ÜYESİ; AYDAR'A DOKUNDURTMUYOR

Brüksel'i kana bulayan canlı bombalarla ilgili 'yabancı terörist savaşçı' raporuna kulak asmayan Belçika, yıllardır aranan teröristleri de 'terör örgütü üyesi değil' diyerek Türkiye'ye iade etmiyor. Sabancı suikastı sanıklarından Fehriye Erdal'a 'terörist' değil de 'çete üyesi' diyen Belçika, terör örgütü PKK'nın yönetici kadrosunda yer aldığı söylenen Mehmet Emin Şahin'in iadesini ise "Adı geçenin siyasi görüşlerinin olumsuz etkilenme riski bulunmaktadır." gibi zorlama bir gerekçeyle reddetti. Brüksel, PKK yöneticilerinden Zübeyr Aydar'a da yıllardır dokunmuyor, dokunulmasına müsaade etmiyor.


TÜRKİYE'NİN TALEPLERİ HEP KARŞILIKSIZ KALDI

IŞİD saflarına katılmak üzere Türkiye'ye geldiği belirlenen intihar bombacılarıyla ilgili Ankara'nın bilgi geçmesine rağmen bunu umursamayan Belçika, bugüne kadar terör suçlarıyla ilgili Türkiye'nin taleplerini de karşılıksız bıraktı. Ankara bugüne kadar Brüksel'den 30 teröristin iadesini istedi. Bu taleplerden hiçbiri olumlu neticelenmedi. İsteklerden 20'si geri çevrildi, 9'uyla ilgili işlem ağır aksak sürüyor. Kalan son kişi ise PKK'lı Dilek Doğan. Doğan, Paris'te öldürüldüğünden ötürü onunla ilgili talepten vazgeçildi. Belçika, geçtiğimiz yıllarda Doğan'ın gönderilmesine ilişkin talebi de geri çevirmişti.


Sabancı suikasti sanığı Fehriye Erdal, 4 ay önce Belçika'da böyle görüntülenmişti.

ERDAL TERÖRİST DEĞİLMİŞ

İadesi reddedilen teröristlerin arasında Sabancı suikastı sanıklarından Fehriye Erdal ile PKK-KCK'nın Avrupa sorumlusu Zübeyir Aydar da bulunuyor. İade talebi konusundaki yazışma ve görüşmelerde Fehriye Erdal'ın terörist olduğunu kabul etmeyen Belçika, 'çete üyesi' suçundan yargılandığını söylediği Erdal'ı Türkiye'ye vermiyor.

"GÖRÜŞÜ OLUMSUZ ETKİLENİR"

Belçika'nın Türkiye'ye iadesini kabul etmediği terör suçlulularından birisi de Mehmet Emin Şahin. PKK'nın üst düzey yöneticisi olduğu söylenen Şahin'in iadesinin reddedilme gerekçesi şaşırttı. Gerekçede, "Adı geçenin siyasi görüşlerinin olumsuz etkilenmesi riski bulunduğu gerekçesiyle iade talebiniz karşılanamamaktadır." denildi.

BOZDAĞ'A ÇOK İLGİNÇ CEVAP

Türkiye ve Belçika arasında iki hafta önce, Dışişleri, Adalet ve İçişleri bakanlarının katıldığı 'Üçlü Bakanlar Toplantısı' gerçekleştirilmişti. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Belçika Adalet Bakanı Koen Geens'in biraraya geldiği toplantıda, iade taleplerinin Brüksel tarafından reddedilmesi konusu da gündeme geldi. Bakan Bozdağ'ın, mevkidaşı Geens'e, "Bu teröristleri sizden istiyoruz ama vermiyorsunuz" dediği, Geens'in ise o isimleri 'terörist' olarak kabul etmeyip şu ilginç cevabı verdiği öğrenildi: "Bize mülteci, sığınmacı olarak geliyorlar." (Kaynak: Yeni Şafak)

Terörün Vurduğu Belçika, Türkiye\'nin İstediği Teröristleri "Mülteci" Diye Vermiyor

Son Dakika Güncel Terörün Vurduğu Belçika, Türkiye'nin İstediği Teröristleri 'Mülteci' Diye Vermiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Turkuaz: Ben Sabancı Holding başkanı olacam o köpekler böyle serbest dolaşacak birini paraya boğar gereğini şimdiye kadar çoktannnnnn... anladınız 11 4 Yanıtla
  • apaçi: Bizim istedigimiz terörüstleride avrupa koruyor tezini belirtmeli cumhurbaşkanı pkk lidèr kadrosuna kırmızı bülten çıkarıp ısrarla istemeli 10 0 Yanıtla

Advertisement