Tgc-Kas Yerel Gazetecilik Ödülleri - Son Dakika
Yaşam

Tgc-Kas Yerel Gazetecilik Ödülleri

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Orhan Erinç, "Yerelde çalışan meslektaşlarımızın büyük bir kısmı yaygın medyanın muhabirliğini ve foto muhabirliğini yapıyor."

05.05.2012 00:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Orhan Erinç, "Yerelde çalışan meslektaşlarımızın büyük bir kısmı yaygın medyanın muhabirliğini ve foto muhabirliğini yapıyor. Bu açıdan yerel medyanın desteklenmesi, Türk medyasına da ayrıca değer kazandırır görüşündeyiz" dedi.

TGC ve Konrad Adenauer Stiftung'un (KAS) birlikte düzenlediği "11. Yerel Gazetecilik Ödülleri", Legacy Ottoman Otel'deki törenle sahiplerini buldu.

Törende konuşan Erinç, gazeteciliğin zor, ancak yerel gazeteciliğin daha da zor bir meslek olduğunu söyledi.

Büyük kentlerde gazetecilerin haber kaynaklarından uzakta bir yaşam sürdüğünü vurgulayan Erinç, "Ama yereldeki meslektaşlarımız, haber kaynaklarıyla çok yakın olmak durumunda. Çünkü çevre daha dar ve haber yaptıkları kişiyle ertesi sabah göreve çıktıklarında karşı karşıya gelebiliyorlar. Bu, yerelde çalışan meslektaşlarımızın can güvenlikleri açısında çok daha değişik bir anlam taşıyor" ifadelerini kullandı.

Yerel medyadaki başarıların yaygın medyanın başarısını etkilediğine dikkati çeken Erinç, "TGC olarak 'Yerel yayın organı var, ama yerel gazeteci yok' fikrini savunuyoruz. Çünkü yerelde çalışan meslektaşlarımızın büyük bir kısmı yaygın medyanın muhabirliğini ve foto muhabirliğini yapıyor. Bu açıdan yerel medyanın desteklenmesi, Türk medyasına da ayrıca değer kazandırır görüşündeyiz" şeklinde konuştu.

Suriye'deki tutuklu gazeteciler konusuna da değinen Erinç, iki Türk gazeteciden 56 gündür haber alınamadığını hatırlattı. Erinç, TGC olarak BM Özel Temsilcisi Kofi Annan'ı göreve çağırdıklarını belirterek, tutuklu gazetecilerin evlerine sağ salim dönmesi temennisinde bulundu.

KAS Türkiye Temsilcisi Dr. Colin Dürkop da yerel gazeteciliği teşvik etmenin kendileri açısından çok önemli olduğunu söyledi.

Almanya'da yerel gazeteciliğin basındaki payının yüzde 90 civarında olduğunu ve Alman kamuoyunun ulusal basından çok, yerel basını daha düzenli bir biçimde izlediğini belirten Dürkop, "Yerelin gücü ile demokrasinin gücü arasında çok güçlü bir bağ olduğuna inanıyoruz. ve bu inançla da Türkiye'deki yerel gazeteciliği güçlendirmek amacıyla yapılan işlere destek vermeye çalışıyoruz. Verdiğimiz ödüllerde, çok zor şartlar altında görev yapan yerel gazetecilerin işleri ve çabalarının tanınmasını, takdir edilmesini amaçlıyoruz" diye konuştu.

-Ödüller-

Törende, fotoğraf dalında İstanbul Ses gazetesinden Murat Aydın birincilik ödülüne layık görülürken, Gaziantep Gazikent Gazetesi'nden İlhami Boynukısa da mansiyon aldı.

Sayfa düzeni dalında Mersin İmece Gazetesi'nden Döndü Doğuş Soluğan'a birincilik ödülü, Adana Günlük Gazetesi'nden Tevfik Dinçalmış'a da mansiyon verildi.

Haber dalında Bursa Hakimiyet Gazetesi'nden Ersel Peker birinci oldu. Aynı dalda Batman Postası gazetesinden M. Kemal Çelik mansiyon aldı.

Jüri Özel Ödülü ise Braille alfabesiyle görme engellilere yönelik yayın yapan Görülmeyen Gazete'nin oldu.

Basın camiasından çok sayıda davetlinin katıldığı tören, kokteylle sona erdi.

- İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Yaşam Tgc-Kas Yerel Gazetecilik Ödülleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement