TMO'nun Mısır Alımları Üreticiyi Rahatlattı - Son Dakika
Yerel

TMO'nun Mısır Alımları Üreticiyi Rahatlattı

TMO\'nun Mısır Alımları Üreticiyi Rahatlattı

Toprak mahsulleri Ofisi Bandırma Şube Müdürü İbrahim Ağmil, 2015 yılı Mısır Alım Kampanyası döneminde üreticilerden mısır alımlarının devam ettiğini söyledi.

11.12.2015 10:21

Toprak mahsulleri Ofisi Bandırma Şube Müdürü İbrahim Ağmil, 2015 yılı Mısır Alım Kampanyası döneminde üreticilerden mısır alımlarının devam ettiğini söyledi.

Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Yalova hinterlandında alımların yoğun bir şekilde ve çift vardiyalı olarak gerçekleştiğini belirten Ağmil, mısır kurutma tesislerinin yer aldığı Bursa Karacabey tesislerinde Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı üreticilerden belgelerindeki üretim miktarı üzerinden randevulu olarak alım yapmaya devam edildiğini belirtildi. TMO'ya ürün teslim edecek üreticilerin alım noktasında herhangi bir zorlukla karşılaşmamaları için ÇKS bilgilerini ilgili kurumdan güncelleyerek, önceden mutlaka randevu alarak ürünlerini randevu alınan günde teslim etmeleri gerektiğini de söyleyen Ağmil, "Mısır alım kampanyasında müdahale alım fiyatının ton başına yüzde 14 Rutubet için, 725.00 lira olarak belirlenmiş olup, rutubet oranı yüzde 28 e kadar olan ürünler alıma tabi tutulmaktadır. Hinterlandımızın Karacabey ve Mustafakemalpaşa ilçelerinde 2015/2016 tarım yılında yaklaşık olarak 170 bin tonluk bir üretim beklenmektedir. Üreticilerimiz, TMO'nun piyasaya zamanında müdahale ettiği, bunun memnuniyet verici olduğu, böylece TMO sayesinde emeklerinin karşılıklarını aldıklarını ve memnuniyetlerini belirtmektedirler" şeklinde konuştu.

Piyasa mısır fiyatlarının bir miktar TMO'nun fiyatının altında seyrettiğini, ancak kısa zamanda piyasa fiyatlarının TMO'nun alım fiyatının üstüne çıkacağı ve piyasanın düzenlenmiş olacağını da vurgulayan Ağmil, ülke genelinde 2014 yılında 5,95 milyon ton olan mısır üretiminin 2015 yılında yüzde 7,6 oranında artışla 6,4 milyon ton olacağının tahmin edildiğini, son zamanlarda üreticilerin mısır ekiminden elde ettikleri kazanç dolayısıyla mısır ekimine ağırlık verdiklerini belirtti. TMO Şube Müdürü İbrahim Ağmil, ekim alanlarının özellikle buğday ekimlerinin tamamlandığını ve önümüzdeki hasat dönemi için hububatta da iyi bir rekolte beklendiğini söyledi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel TMO'nun Mısır Alımları Üreticiyi Rahatlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement