Togar, Balkanlardan Gelen Konukları Ağırladı - Son Dakika
Yerel

Togar, Balkanlardan Gelen Konukları Ağırladı

Togar, Balkanlardan Gelen Konukları Ağırladı

"9. Uluslararası Mübadele ve Balkan Türk Kültürü Araştırmaları Kongresi" kapsamında Samsun’a gelen yerli yabancı misafirler Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar’ın konuğu olarak Tekkeköy’ün tarihi, turistik ve doğal güzelliklerini gezdiler.

07.12.2015 14:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"9. Uluslararası Mübadele ve Balkan Türk Kültürü Araştırmaları Kongresi" kapsamında Samsun'a gelen yerli yabancı misafirler Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar'ın konuğu olarak Tekkeköy'ün tarihi, turistik ve doğal güzelliklerini gezdiler.

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar'ın konuğu olan eski Makedonya Devlet Başkanı Prof. Dr. Adnan Kahıl, Kosova Milletvekili Müferra Şinik, Bulgaristan HÖH Milletvekilleri Hüseyin Hafızov ve Şaban Ali Durmuş, Yunanistan Kavala Belediye Başkan Yardımcısı Mr. Anastasios, Yunanistan Gümilcine Başkan Yardımcısı Sibel Mustafaoğlu, Prof. Dr. Ema Miljkoviç, Yrd. Doç. Dr. Jovana Saljic Tekkeköy Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Yavuz Erler ve beraberindeki heyet Tekkeköy'ün tarihi, turistik ve doğal güzelliklerine hayran kaldılar.

Heyet öncelikle Karadeniz'deki ilk insan yerleşkesi Tekkeköy Mağaraları Arkeoloji Vadisi ve Türkiye'nin ilk ve tek imitasyon müzesini gezdiler. Ardından Tekkeköy Antyeri Mahallesi'ndeki tarihi kiliseyi gezdiler. Daha sonra ilçenin çeşitli yerlerindeki tarihi, turistik ve doğal güzelliklerini gezdikten sonra Başkan Togar ile yemekte tekrar bir araya gelip ülkeler arası ilişkiler hakkında görüş alışverişinde bulunup, sohbet ettiler.

9. uluslararası Mübadele ve Balkan Türk Kültürü Araştırmaları Kongresi kapsamında Samsun'a gelen heyeti ilçede konuk edip değerli fikirlerini dinleme fırsatı bulduklarını belirten Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "Misafirimiz olan heyet üyelerini ilçemizi tanıtan küçük bir gezi yaptırdık. Heyet ilçemizin zenginliklerine hayran kaldıklarını dile getirdiler. Ardından yemekte bir araya gelerek ülkeler arası ilişkilerin geliştirilmesi, ortak protokoller ve projeler hazırlanması ile ilgili fikirlerimizi paylaştık" dedi.

Kosova Milletvekili Müferra Şinik, ilçe ziyareti anısına Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar'a hediye takdiminde bulundu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Togar, Balkanlardan Gelen Konukları Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement