Tokkon Heyeti Tokat'ta - Son Dakika
Yerel

Tokkon Heyeti Tokat'ta

Tokkon Heyeti Tokat\'ta

Tokat Belediyesi tarafından; Tokat’ın tanıtımına katkı sağlamak, kaynaşmayı temin etmek ve birliktelik ruhunu yeniden canlandırmak amacıyla İstanbul’da büyük bir nüfusu bulunan Tokatlılara kültür turu düzenlendi.

07.05.2016 15:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat Belediyesi tarafından; Tokat'ın tanıtımına katkı sağlamak, kaynaşmayı temin etmek ve birliktelik ruhunu yeniden canlandırmak amacıyla İstanbul'da büyük bir nüfusu bulunan Tokatlılara kültür turu düzenlendi.

Tokat Belediyesi ve İstanbul Tokat Konfederasyonu (TOKKON) tarafından birlikte organize edilen etkinlik kapsamında İstanbul'da hizmet veren sivil toplum kuruluşu, kadın kolları ve gençlik kolları başkanlarına Tokat Gezisi düzenlendi. Programın ilk gününde AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokatlılar Konfederasyonu (TOKKON) Başkanı Mehmet Salih Ün ve kültür turuna katılan yaklaşık 120 kişilik TOKKON üyesi düzenlenen programda bir araya geldi. Konfederasyonun organizesi ile İstanbul'da hizmet veren 125 sivil toplum kuruluş, kadın kolları ve gençlik kolları başkanlarına Tokat gezisi düzenlediklerini ifade eden Başkan Ün, iki günlük gezi kapsamında Tokat'ın tarihi, kültürel ve turistik mekanlarını gezeceklerini söyledi.

AK PARTİ'Lİ KARACA: "AVUÇLARINI YALARLAR"

Programda konuşma yapan AK Parti'li Karaca, cenazeye katılmak üzere geldiği Tokat'ta birlikte TOKKON heyeti ile birlikte olmaktan mutlu olduğunu kaydetti. Konuşmasında siyasi mesajlar veren Karaca, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 22 Mayıs tarihinde AK Parti'yi kongreye davet etmesinden muhalefet partisine bir şey çıkmayacağını ifade ederek, "Avuçlarını yalarlar açıkça ifade edeyim. Kurucu irade Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, halkı en iyi okuyan lider. Zaman zaman siyasette anlaşmazlıklar olabilir. Ama hizmet sevdamızda en küçük bir aksama olmaz. Bir başka siyasi partide böyle bir kongre olsa kan gövdeyi götürürdü" dedi.

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ise yıllar önce gurbete giden, İstanbul'a giden Tokatlılar ile bir araya gelmekten mutlu olduklarını ifade ederek, "Bundan 3-4 yıl öncesine kadar dağınık şekilde duran Tokatlılar, bugün TOKKON sayesinde Tokatlılar her platforma taşınmış, her yerde söz hakkı olmuş. Bundan dolayı konfederasyonumuza, Tokat aşıklarına teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki, İstanbul'daki Tokat algısı daha yükseğe taşınacaktır. Bundan iki üç ay önce İstanbul'da yaptığımız görüşmeler neticesinde İstanbul'da yaşayan hemşehrilerimize Tokat Kültür Turu yapmayı kararlaştırdık. Bu organizasyonda emek sarf eden tüm derneklerimize ve Tokat Konfederasyonumuza teşekkür ediyorum. Bu ilk ve örnek bir çalışma, inşallah bundan sonraki aylarda veya yıllarda daha farklı ve yoğun programlar yapacağız ve Tokat'ın daha iyi tanıtılmasını anlatılmasını sağlayacağız" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından 120 kişilik TOKKON üyesi gezinin birinci gününde Tokat merkezdeki tarihi cadde ve sokaklar ile tarihi eserler ziyaret etti. Gezinin ikinci gününde ise Almus, Niksar ve Erbaa ilçeleri ziyaret edilecek. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tokkon Heyeti Tokat'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement