Antalya'da Toplu Ulaşım Araçlarında Aday Reklamı Krizi - Son Dakika
Güncel

Antalya'da Toplu Ulaşım Araçlarında Aday Reklamı Krizi

Antalya\'da Toplu Ulaşım Araçlarında Aday Reklamı Krizi

İl Seçim Kurulu'nun yasaklar nedeniyle toplu taşıma araçlarının ön ve arka kısımlarında yer alan reklamların kaldırılmasını istemesi kriz çıkardı.

14.03.2014 18:51  Güncelleme: 19:35

Antalya'da il Seçim Kurulu'nun seçim yasakları kapsamında adayların toplu ulaşım araçlarında ilan ve reklama yasaklanan ön ve arka kısımlarında yer alan afişlerinin kaldırılmasını istemesi üzerine bazı minibüsçüler eylem yaptı. Büyükşehir Belediyesi, 3 saat toplu ulaşımı aksattığını ileri sürdüğü 12 şoför ve oda başkanı hakkında suç duyurusunda bulundu.

SEÇİM KURULU'NDAN BELEDİYE'YE UYARI

Antalya'da toplu ulaşım araçlarının ön ve arka kısımlarında yer alan aday reklamları, krize neden oldu. İl Seçim Kurulu, seçim yasaklarına dayanarak, ön ve arka kısımlarına reklam alınması yasak olan toplu ulaşım araçlarındaki adaylara ilişkin afişlerin kaldırılması için Büyükşehir Belediyesi'ni uyardı.

ŞOFÖRLER EYLEM YAPTI

Bu kararı belediye de ulaşım esnafına tebliğ etti. Bazı esnafın reklamları kaldırmaması üzerine belediye ekipleri müdahale etmek istedi. Buna izin vermeyen ve eylem başlatan esnaf, sabah 3 saat boyunca ulaşımı aksattı. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, eyleme katılan 12 şoför ile Antalya Otobüsçüler Odası Başkanı Ali Tüzün hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu.

"SİYASİ BİR KIŞKIRTMA KOKAN KRİZ YAŞADIK"

Öğleden sonra makamında bir basın toplantısı düzenlenen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Antalya Otobüsçüler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Tüzün'ün bugüne kadar hep siyasi söylemlerin içinde olduğunu ve bu eylemin başını çektiğini iddia etti. Akaydın, "Bugün, siyasi bir kışkırtma kokan toplu ulaşım kriziyle karşı karşıya kaldık. İl Seçim Kurulu kararını uygulamak isteyen belediye görevlilerine zorluk çıkartılmıştır" dedi.

"AK PARTİ ADAYI KALDIRMADI"

Başkan Akaydın, eylemle ilgili eleştirilerine şöyle devam etti:

"Toplu ulaşım araçlarının önü ve arkası reklam alma sahası olarak kullanılamaz. Ama buna rağmen bazı, bir kısmı rakibim olanlar da siyasi reklam alıyorlardı. Biz de kendilerini uyardık ama çok da müdahil olmadık. Ben şahsen reklam vermedim. İl Seçim Kurulu, bunların kaldırılması için Büyükşehir Belediyesi'ne bir başvuruda bulunuyor. Belediye de toplu ulaşım esnafına bunu tebliğ ediyor. Bugün saat 09.30- 10.00 itibariyle de adı geçen 3 adaydan 2'si bu kurallara uyuyor. Ümit Uysal ve Kemal Çelik'in afişleri kaldırılırken üçüncü kişi Menderes Türel'in kaldırılmıyor. Bu arkadaşlara belediye ekipleri müdahale etmek istiyor. Bunun üstüne saat 10.30-11.00 gibi bir eylem başlatıyorlar. Bu eylem maalesef ağır derecede suçtur."

"BU SIKINTI BENİ ÜZDÜ"

" Gürsu'daki aktarma merkezinin önünü tıkayarak otobüsler de dahil toplu ulaşıma çıkmak isteyen araçlar engellendi" diyen Mustafa Akaydın, şöyle konuştu:

"Belediye olarak bu engelleyenler hakkında suç duyurusunda bulunduk. Bazı duraklarda 500 kişiye varan beklemeler oldu. Şehirde bazı tepkiler oluştu ve bunların Mustafa Akaydın'ın emriyle yapıldığı gibi bir söylem yaratıldı. Seçime 15 gün kala siyasi kimlik taşıyan bir arkadaşımızın lehine yapılan uygulama bir kışkırtma davranışıdır. Ben bunu yapan kişileri kınıyorum. Bu sıkıntı beni fazlasıyla üzdü. Halkın en temel hakkı olan toplu ulaşım hakkının siyasete malzeme yapılması ve sabotaja gidilmesi hiç kabul edilemez. 3 saatlik eylemden sonra tekrar çalışmaya başladılar."

Başkan Mustafa Akaydın, pazartesi günü belediyeye bağlı Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) acil toplanacağını ve bundan sonra bu tür olaylara karşı alınacak önlemleri görüşeceklerini söyledi. Başkan Akaydın, "Antalya halkının en tabi hakkı olan kaliteli ve ucuz toplu ulaşımı bu şehre oturtmakta ciddi anlamda kararlıyım. Bu konuda hiç kimseye taviz vermem. Herkesi aklı selime davet ediyorum. Antalya halkına bu eziyeti göstermesinler" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya'da Toplu Ulaşım Araçlarında Aday Reklamı Krizi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement