Torba Tasarı" TBMM Genel Kurulu'nda - Son Dakika
Politika

Torba Tasarı" TBMM Genel Kurulu'nda

Torba Tasarı" TBMM Genel Kurulu\'nda

Milli Savunma Bakanı Yılmaz: "Kamplarda, kışlalarda, Suriyelilere eğitim vermek gibi bir durum kesinlikle söz konusu değildir"

10.09.2014 04:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Kamplarda, kışlalarda, Suriyelilere eğitim vermek gibi bir durum kesinlikle söz konusu değildir" dedi.

"Torba tasarı"nın TBMM Genel Kurulu'nda görüşmelerine devam edildi.

Görüşmelerde, düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bir ay içinde SGK'ye başvurması halinde Emekli Sandığı Kanunu'nda, Sosyal Sigortalar Kurumu Kanunu, Bağ-Kur Kanunu veya Sosyal Sigortalar Kurumu Kanunu'nun ilgili maddesindeki sandıkların kanunlarının kapsamındaki serbest meslekte geçmiş ve değerlendirilmemiş hizmet sürelerinin 15 yıl olan borçlanma süresinin 20 yıla çıkarılmasına ilişkin madde ihdas önergesi verildi.

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, önergenin İçtüzüğe aykırı olduğunu ifade  ederek, görüşülmekte olan kanunda Emekli Sandığı ile ilgili bir şey bulunmadığını söyledi.

TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, diğer bazı muhalefet milletvekillerinin de itirazı üzerine birleşime ara verdi. Bahçekapılı, aranın ardından önergenin hükümet tarafından geri alındığını kaydetti.

Hükümetin TEDAŞ'ın elektrik tüketiminden kaynaklanan alacaklarının yeniden yapılandırılmasını da içeren madde ihdasına, muhalefet milletvekilleri önergenin gerekçesi okunmadığı ve tasarıda önergeyle ilgili bir şey bulunmadığı gerekçesiyle itiraz etti.

Bahçekapılı, önerge gerekçesinin 500 kelimeyi geçmesi nedeniyle özetinin okunduğunu söyledi.

HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani de Bahçekapılı'ya, bir önceki önergedeki tutumunu sürdürmesi gerektiğini belirterek, "Öngörülen değişikliğin tasarıda izi bulunmamaktadır. Önergeyi bu haliyle gündeme aldığınızda bir önceki oturumdaki tutumunuzla çelişmiş olursunuz" dedi.

Bunun üzerine usul tartışması açıldı.

Daha sonra önerge üzerine söz alan Kamer Genç, AK Parti'nin 12 yıldır iktidarda olmasına rağmen kanun yapma tekniğini bilmediğini ifade ederek, "Biraz önce bir önerge verildi.  AKP'li bakan verdi. Milletvekillerinin kıyak emeklilik müessesesinden yararlanmaları için getirdi. Benim itirazım sonunda geri çekti" diye konuştu.

-Babacan ve Yılmaz

Madde ihdasında milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Suriye'den geçici olarak kamplara gelenlerden Türk vatandaşlığına geçen olmadığını söyledi.

Yılmaz, "Kamplarda, kışlalarda, Suriyelilere eğitim vermek gibi bir durum kesinlikle söz konusu değildir" dedi.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Ziraat Bankası'nın yurt dışı operasyonlarıyla alakalı önemli bir sorunun kendisine iletilmediğini belirterek, "Basında, farklı ortamda işlendiği kadar büyük bir problem bana iletilmiş değil. Ziraat Bankası'nın yurt dışı operasyonunda ciddi bir problem söz konusu değil" dedi. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Torba Tasarı' TBMM Genel Kurulu'nda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement