"Torba Tasarı" TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda - Son Dakika
Politika

"Torba Tasarı" TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda

"Torba Tasarı" TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda

Komisyon Başkanı Berber, TBMM Başkanı Çiçek ile görüştüğünü, Çiçek'in tasarıya dair önerge alınmamasını istediğini söyledi.

09.07.2014 16:44  Güncelleme: 16:38

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Recai Berber, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile görüştüğünü ve "torba tasarı"ya dair önerge alınmamasını istediğini söyledi.

Berber, gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Çiçek ile dün telefonla görüştüğünü kaydetti.

Çiçek'in, TBMM Başkanlığı'na komisyonun çalışmasına dair yapılan başvuruları anımsattığını ifade eden Berber, "önerge alınmamasını" söylediğini belirtti. Berber, "Muhalefetin önergeleri var, görüşmemiz gerekiyor. Bir-iki tane de atladığımız var, onları da görüşeceğiz" dediğini aktardı.

Tasarıyı bugün tamamlamaları halinde, cuma gününe kadar muhalefet şerhinin yazılabileceğini ifade eden Berber, pazartesi ya da en geç salı günü de Genel Kurul gündemine alınabileceğini kaydetti.

Tasarının görüşmelerinde HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, Van depreminin ardından ile yönelik bir şey yapılmadığı eleştirilerinde bulunarak, konuya ilişkin önerge verdi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Van'da devletin bütün imkanlarının seferber edildiğini, uçakla çadır indirdiklerini, altyapıdan içme suyuna, belediyenin yapması gereken işlere kadar bir çok konuya el attıklarını anlattı.

Zozani'den Hükümet'e teşekkür etmesini, eksiklikler varsa da dile getirmesini beklediğini anlatan Yılmaz, "Hiçbir şey yapılmadı demek, mızrağı değil, minareyi çuvala saplamak gibi bir şey. Van'a muazzam yatırımlar yaptık. Van bunu hak ediyordu. Bunun sonuçlarını, istihdam, ihracat, nüfus gibi her alanda görüyoruz. Van'a yönelik Hükümet'in çabası, her türlü takdiri hak ediyor" dedi.

-Vekalet ücreti ödenmemesi

Görüşmeler sırasında CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın ve CHP milletvekillerinin imzasıyla verilen önerge, iktidar ve muhalefetin oylarıyla kabul edildi.

Buna göre, tüketici hakem heyetleri, vekalet ücreti ödenmesine dair karar veremeyecek. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika 'Torba Tasarı' TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement