Trabzon Belediyesi Nisan Ayının İlk Meclis Toplantısını Gerçekleştirdi - Son Dakika
Yerel

Trabzon Belediyesi Nisan Ayının İlk Meclis Toplantısını Gerçekleştirdi

Trabzon Belediyesi Nisan Ayının İlk Meclis Toplantısını Gerçekleştirdi

Trabzon Belediye Meclisi Nisan ayı ilk toplantısını gerçekleştirdi.

01.04.2013 18:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon Belediye Meclisi Nisan ayı ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu başkanlığında yapılan toplantının gündem maddeleri konuşuldu. Encümen ve ihtisas üyeliklerinin seçiminin yapıldığı ve belediyenin 2012 denetleme raporunun okunduğu toplantıda, meclisin iki konuğu vardı. Uzun yıllar Trabzon Belediyesi ve daha sonra Trabzon'da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü görevini yürütürken, Bakanlıkta yapılan rotasyon sonucu Konya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne atanan Selim Çelenk ve Trabzon Halk sağlığı İl Müdürü Dr. Köksal Hamzaoğlu belediye meclisinin konuğu oldular.

Mecliste veda konuşması yapan Çelenk görev yaptığı süre içerisinde Trabzon Belediyesi ile birlikte güzel hizmetlere imza attıklarını belirterek, "Trabzon'da Türkiye'de bir numara olan Bütün illerin örnek aldığı bir Rehabilitasyon Merkezimiz var. 86 engelli çocuğumuzun sabahleyin servilerle evlerinden alınarak akşama kadar sosyal faaliyetlerini maç, tiyatro sinema gezi ve bütün aktivitelerin yapılıp akşam evlerine bırakıldığı böyle bir kurumun tahsisini Trabzon Belediyesi bizlere yapmıştır. Burada engelli ailelerini yıllardan beri rahatlatmak adına büyük bir hizmet sunulmaktadır. Bu sizlerin sayesinde olmuştur. Trabzon'da eksikliğini çektiğimiz Kadın Konukevi konusunda aynı şekilde Trabzon Belediyemiz binayı yaparak bizlere teslim etti. Bunun için de sizlere ayrıca kadınlarımız için teşekkür etmek istiyorum. Bir diğer konu Sosyal hizmet merkezi olarak faaliyetini sürdürdüğümüz Trabzon Belediyesi Gençlik Merkezi'nin bir katını bize tahsis ettiniz.

Başta Sayın Başkanım olmak üzere bu desteklerde emeği geçenlere teşekkürlerimi arz ediyorum" dedi.

Konuşmanın ardından başkan Gümrükçüoğlu Çelenk'e yaptığı ve bundan sonra yapacağı hizmetlerden dolayı plaket vererek teşekkür etti.

"KANSER İÇİN BİLİNÇLENDİRME ÇALIŞMALARI"

1-7 Nisan Kanser Haftası bilinçlendirme çalışmaları nedeniyle meclis üyelerine hitap eden Halk Sağlığı Müdürü Dr. Köksal Hamzaoğlu kanser haftasını toplumda bir farkındalık yaratabilme adına fırsat olarak gördüklerini söyledi. Hamzaoğlu, " Hafta sonuna kadar çeşitli etkinliklerimiz devam edecek. Alış veriş merkezin de Valilik binasında stantlarımız olacak. Buralarda bilgilendir mahiyette broşürlerimiz olacak, dağıtılacak. Milli Eğitim ve Halk Eğitim Müdürlükleri ile yapacağımız ortak eğitimlerle konuyu gündemde tutmaya çalışacağız.

Niyetimiz bu konu hakkında bilinçlendirmeyi arttırarak kanser olmadan önlemler alabilmek veya erken teşhisin önünü açabilmek" şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Hamzaoğlu, kanser haftası bilgilendirme çalışmaları kapsamında hazırladıkları kurdele ve broşürleri Başkan Gümrükçüoğlu ve meclis üyelerine takdim etti.

"ÇAMOBA ARAZİSİNİ BELEDİYEYE KAZANDIRMAMIZ DÖNEMİMİZDE YAPTIĞIMIZ EN FLAŞ KAZANIMLARDAN BİRİDİR"

Başkan Gümrükçüoğlu meclisin açılışında yaptıkları çalışmalar değerlendirdi. Başkan Gümrükçüoğlu, Çamoba'daki 103 dönümlük askeri alanı belediyeye kazandırmalarından dolayı mutluluk duyduklarını ifade ederek, "Çamoba arazisinin Trabzon Belediyesi'ne kazandırılması dönemimizde yaptığımız en önemli flaş kazanımlarından birisidir. Proje hazırlıklarımıza başladık. Projenin dünyadaki örneklerini inceliyoruz. Singapur'da ki Londra'da ki Botanik Bahçesi, Gürcistan'da ki Batum'da ki Botanik parkı bahçesi örnekleri de gözden geçirilmesi ile Trabzon bir dünya güzeli, rüya botanik parkı ve bahçesine kavuşturulacak. Bu tahsis için Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, bakanlarımıza ve milletvekillerimiz ile emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

"MODERN HAYVAN BAKIMEVİ İÇİN ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ 83 DÖNÜM ARAZİYİ 49 YILLIĞINA BELEDİYEYE KAZANDIRILDI"

Türkiye'nin en modern Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ni yapmak için Orman Bölge Müdürlüğünden 83 dönüm araziyi 49 yıllığına kiraladıklarını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, "Çağlayan Beldesi Kendirli Mahallesi'nde bulunan arazi üzerinde yapılacak Hayvan Bakımevi için projelendirme çalışmalarına başladık. 2014 yılının ilk yarısına kadar hayvan bakım ve rehabilitasyon Merkezini hizmete açmayı planlıyoruz" diye konuştu.

"EYOF 2011 SPOR HATIRA PARKI'NIN YAPIMI NİSAN AYI SONUNDA TAMAMLANACAK"

2011 yılında Trabzon 'da yapılan Avrupa Gençlik Olimpiyat oyunlarının anısını yaşatmak amacıyla Forum Alışveriş Merkezi karşısında yapımına başlanan EYOF 2011 Spor Hatıra Parkı inşaatı hızlı bir şekilde devam ettiğini kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, "30 bin metre kare alanda üzerinde yapılan parkın Nisan ayı sonu itibariyle tamamlanması planlanıyor. Yaklaşık 3 milyon 600 bin TL'ye mal olacak EYOF 2011 Spor Hatıra Parkı'nda Osmanlı çay evi, Japon çay evi, yapay gölet, yürüyüş alanları, fitness aletleri ve dinlenme alanları bulunuyor" dedi. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Trabzon Belediyesi Nisan Ayının İlk Meclis Toplantısını Gerçekleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement