TRT Belgesel Ekibi Sakin Şehir Vize'yi Çekti - Son Dakika
Yerel

TRT Belgesel Ekibi Sakin Şehir Vize'yi Çekti

TRT Belgesel Ekibi Sakin Şehir Vize\'yi Çekti

Kırklareli’nin Sakin Şehri Vize, TRT Yapımcı ve Yönetmenleri’nden Murat Aksoy ve ekibine, belgesel çekimleri için ikinci defa ev sahipliği yaptı.

26.02.2014 12:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırklareli'nin Sakin Şehri Vize, TRT Yapımcı ve Yönetmenleri'nden Murat Aksoy ve ekibine, belgesel çekimleri için ikinci defa ev sahipliği yaptı.

TRT belgesel ekibi, Sakin Şehir (Cittaslow) unvanına sahip ve bu unvanı ile adını ülke sınırları dışına taşıyan Vize ilçesinde gelerek, 28 dakikalık belgesel çekiminin 2. bölümüne başladı. Çekimler için ilk olarak ilçenin Kızılağaç köyü sınırları içerisinde bulunan ve doğa harikası olan Cehennem Şelalelerine giden ekibe, Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz da refakat ederek bölge hakkında bilgiler verdi ve TRT ekibine destek oldu. Daha sonra panayır iskelesine geçen çekim ekibi burada da ormanı, dereleri, kumsalı ve doğal güzellikleri çekti. Sonraki çekimlerde ise ilçenin köylerinde yetiştirilen kuzu etli anız fasulyesinin pişirilmesi ve yine ilçede çokça yapılan kaymaçina tatlısı çekildi. Çekimler, Vize Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Usta Öğreticisi Didem Üçgül tarafından verilen ebru sanatı kursu ile sona erdi.

Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz, çekimlerin Vize'nin tanıtımına büyük katkı sağlayacağını ifade ederek, "TRT'nin çektiği bu belgesel film Vize ilçemizin tanıtımını yapmaya büyük katkı sağlayacak. TRT, ülkemizdeki 10 tane Sakin Şehir olan Seferihisar-İzmir, Gökçeada- Çanakkale, Akkyaka- Muğla, Perşembe- Ordu, Taraklı- Sakarya, Yenipazar-Aydın, Vize-Kırklareli, Yalvaç- Isparta, Halfeti- Şanlıurfa ve Yeniboğaziçi- Kıbrıs ile Sakin Şehirlerin Merkezi olan Orvieto-İtalya'yı da çektikten sonra bu belgesel filmini yıl sonuna doğru yayınlayacak. Filmin sadece ülkemizde değil, TRT'nin yayın yaptığı diğer ülkelerde de yayınlanacak olması tanıtımı çok büyük kitlelere ulaştıracaktır. Bu belgesel filmi sayesinde yerli ve yabancı turistlerin daha çok dikkatini çekeceğiz. Ben şahsım ve Vize halkı adına yemekleri yapan kızlarımıza, Halk Eğitim Merkezi Müdürümüze, usta öğreticimiz ile kursiyerlere ve TRT çekim ekibine teşekkür ederim" dedi.

Belgesel filmi çekimine TRT Ankara Koordinatörlüğünden Yapımcı-Yönetmen Murat Aksoy, Yönetmen Yardımcısı Berkant Bucak, Dış Çekim Servisinden Baş Kameraman Sinan Aydoğan ve Kameraman Ahmet Aytekin Kabadere katıldı. - KIRKLARELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel TRT Belgesel Ekibi Sakin Şehir Vize'yi Çekti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement