TSK'nın Günlük Faaliyetleri - Son Dakika
Güncel

TSK'nın Günlük Faaliyetleri

TSK\'nın Günlük Faaliyetleri

TCG Gökova, Deniz Haydutluğu ile Mücadele Harekatı kapsamında Aden Körfezi'nde görevine başladı.

13.06.2014 12:55

Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı TCG Gökova, Deniz Haydutluğu ile Mücadele Harekatı kapsamında Aden Körfezi'nde görevine başladı.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer verilen bilgiye göre, Barbaros Türk Deniz Görev Grubu'nun faaliyetleri kapsamında, TCG Gediz, TCG Oruçreis, TCG Heybeliada ve TCG YB.K Güngör liman ziyaretine devam etti.

TCG Gökçeada NATO Daimi Deniz Görev Grubu-2 (SNMG-2), Okyanus Kalkanı Harekatı kapsamında deniz haydutluğu ile mücadele faaaliyetlerini tamamladı ve Süveyş Kanalı geçişi sonrasında Akdeniz'e ulaştı.

TCG Gökova Birleşik Görev Kuvveti-151 (CTF-151) Deniz Haydutluğu ile Mücadele Harekatı kapsamında Aden Körfezi'nde görevine başladı. TCG Akçay NATO Daimi MKT Görev Grubu-2 (SNMCMG-2) faaliyetleri kapsamında Sicilya Adası doğusunda deniz eğitimleri icra etti.

TCG ATAK Birleşmiş Milletler UNIFIL Harekatı kapsamında Lübnan açıklarında karakol görevi sonrasında Mersin liman ziyaretine başladı. TCG Büyükada ve TCG Bora Romanya Deniz Kuvvetleri ile ikili ilişkilerin geliştirilmesi kapsamında Romanya'nın Köstence liman ziyaretine devam etti.

TCG Ayvalık ve TCG Amasra, 20 Mart'ta Sinop- Gerze açıklarında batan Cüneyt-1 isimli balıkçı teknesini arama faaliyetini gerçekleştirdi.

Bir CN-235 uçağı, Karadeniz'de uluslararası hava sahasında keşif gözetleme uçuşu yaptı. Diğer harekat eğitim faaliyetleri kapsamında toplam 20 gemi seyir görevi icra etti.

Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait 6 F-16 ile Türkiye- Suriye hudut bölgesinde hava muharebe devriye görevi gerçekleştirildi. Sahil Güvenlik Komutanlığına ait 3 bot ile Türkiye-Suriye deniz hududunda karakol görevi yürütüldü. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TSK'nın Günlük Faaliyetleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement