Tunus'tan Devrimleri ve Demokrasiyi Savunma Girişimi - Son Dakika
Güncel

Tunus'tan Devrimleri ve Demokrasiyi Savunma Girişimi

Nobel Barış ödüllü insan hakları aktivisti Karman'ın da içinde yer aldığı Devrimleri ve Demokrasiyi Savunma Konseyi kuruldu Cumhuriyet için Kongre Partisi Genel Sekreteri Deymi: "Kendimizi Arap Baharı'nı destekleme ve Arap devrimlerini koruma yolunda biraraya gelmiş olarak bulduk" Karman: "Demokrasi,

27.07.2014 03:31

Tunus'ta, kurucu heyetinde Nobel Barış ödüllü insan hakları aktivisti Tevekkül Karman'ın da yer aldığı Devrimleri ve Demokrasiyi Savunma Konseyi kuruldu.

Konseyin kurucu heyeti tarafından yapılan yazılı açıklamada, Devrimleri ve Demokrasiyi Savunma Konseyi adı altında, siyasi bir blok kurulduğu belirtildi.

Açıklamada, Tunus'tan Cumhuriyet için Kongre Partisi Genel Sekreteri İmad ed-Deymi, Mısır'dan Yarın'ın Devrimi Partisi Genel Başkanı Eymen Nur, Nobel Barış ödüllü insan hakları aktivisti Karman'ın kurucu heyete başkanlık yaptığı kaydedildi.

Devrimleri ve Demokrasiyi Savunma Konseyinin açılışı için düzenlenen basın toplantısında konuşan Deymi, "Buluşma yapıcı oldu. Biz birçok ortak değeri ve görüşü paylaşıyoruz. Kendimizi Arap Baharı'nı destekleme ve Arap devrimlerini koruma yolunda biraraya gelmiş olarak bulduk" ifadelerini kullandı.

Tunus'un, konseyin merkezi olacağını kaydeden Deymi, bloğun hedefinin Arap dünyasındaki devrimci ve demokratik güçleri biraraya getirerek, özgürlük ve değişim yolunu başarıya ulaştırmak olduğunu söyledi.

Karman ise "Demokrasi, barış, özgürlük ve hukuk devletini hayal eden kişiler, siyasi partiler, örgütler ve oluşumları Arap Baharı devrimleri ve değerlerini korumak için bu girişime katılmaya davet ediyoruz" dedi.

Karman, konseyin kuruluş hedefinin, gün geçtikçe artan karşı devrim hareketleri gibi tehditlerle mücadele etmek olduğuna değindi.

Konseyin kuruluşunun açıklanmasıyla beraber Mısır, Libya, Yemen ve Suriye gibi Arap ülkelerinde temsilciliklerinin oluşturulması için çalışmaların başladığı aktarıldı.

Bunun yanı sıra konseyin 2015'te, Arap devrimlerinin başladığı ocak ayının 15'inde çalışmalarına başlayacağı bildirildi. - Tunus

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tunus'tan Devrimleri ve Demokrasiyi Savunma Girişimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement