Turizmciler Büyük Buluşmaya Hazırlanıyor - Son Dakika
Yerel

Turizmciler Büyük Buluşmaya Hazırlanıyor

Turizmciler Büyük Buluşmaya Hazırlanıyor

İzmir, turizmcilerin büyük buluşmasına hazırlanıyor.

15.06.2014 11:53

İzmir, turizmcilerin büyük buluşmasına hazırlanıyor. 4-7 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek olan Travel Turkey İzmir Fuarı, yerli ve yabancı turizm profesyonellerini İzmir'de bir araya getirecek.

Geçtiğimiz fuarın değerlendirmesini yapmak, bu yıl düzenlenecek olan Travel Turkey İzmir Fuarı çalışmalarına hız vermek, Gaziemir yeni Fuar Alanı'nda düzenlenecek olan Turizm Fuarı'nın vizyonu ile ilgili genel görüş ve öneriler almak için toplanan danışma kurulu, İZFAŞ Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs'ün ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Geniş katılım ile düzenlenen toplantıya, İzmir İl Kültür Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz,Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk, ETİK Bşk. Mehmet İşler, Ege Turizm Derneği Başkanı Önder Kayin,İzmir Turist Rehberler Odası Bşk. V. Serdar Çelenk,TÜRSAB Yönt. Krl. Üyesi ve CVB Bşk. Yrd. Hande Arslanalp, THY İzmir Satış Md. Hakan Nalbantlı, İzmir İtalyan Ticaret Odası Genel Sekreteri Eren Altan, İzmir Kalkınma Ajansı, Hannover FairsTurkey Fuarcılık,TÜRSABve İZFAŞ yöneticileri katıldı.

HEDEF BÖLGE LİDERLİĞİ

Toplantıda, İZFAŞ Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs, Travel Turkey İzmir'in ev sahibi olmaktan büyük memnuniyet duyduklarını belirtti ve fuarın İzmir turizmine önemli kazanımlar sağladığının altını çizdi. Örs, "Hannover Fairs Turkey Fuarcılık ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ilebirlikte İzmir'in ve Türk turizminin gelişmesi için ortak çaba harcıyoruz. Türkiye gibi bir turizm ülkesinde, dünyanın sayılı turizm fuarlarından birini gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz. Fuarı, Ortadoğu ve Doğu Avrupa'yı da içine alan bölgemizde lider duruma getirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

"İHTİYACA UYGUN PLATFORM"

Örs sözlerine şöyle devam etti: "İzmir'in iki temel hedefiyle, turizm kenti ve fuarlar- kongreler şehri olma arzusuyla örtüşen Travel Turkey İzmir'e gösterilen ilgiden, bu ilginin her yıl giderek artmasından büyük memnuniyet duyuyoruz. Ege'nin ve İzmir'in turizm sektörünün ilgisine, turizmcilerin ise cazip yeni bir lokasyona ihtiyacı olduğunun bilincindeyiz. Biz, Travel Turkey İzmir ile sektörün ve bölgemizin bu ihtiyacına uygun bir platform oluşturma gayretindeyiz."

GEÇTİĞİMİZ YIL867 FİRMA KATILMIŞTI

Örs, yeni fuar alanı ile birlikte hedeflerini büyüteceklerini, turizm fuarını dünya fuarı yapmak istediklerini ve bu yönde çalışmalarını sürdüreceklerini sözlerine ekledi Turizm sektörü temsilcileri de, yaptıkları konuşmalarda sektör adına fuara destek verdiklerini vurguladılar. Özellikle HostedBuyer çalışmalarının önemine dikkat çeken sektör temsilcileri, elbirliği ve işbirliğiyle fuarı, dünya standartlarına getirmeyi dilediklerini belirttiler. Travel Turkey İzmir, İZFAŞ, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve Hannover Fairs Turkey Fuarcılık A.Ş. işbirliğinde organize ediliyor. Turizm Fuar & Konferansı, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Ticaret Odası (İZTO), T.C. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamaları Birliği (ETİK) ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle gerçekleştiriliyor. Travel Turkey İzmir'in geçtiğimiz senenin partnerleri Mısır ve Çanakkale olmuş, fuara 60'ın üzerinde destinasyonve 22 ülkeden 867 firma katılmıştı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Turizmciler Büyük Buluşmaya Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement