Türk Kızılayı Beş Gün Aliağa'da Olacak - Son Dakika
Yerel

Türk Kızılayı Beş Gün Aliağa'da Olacak

Türk Kızılayı Beş Gün Aliağa\'da Olacak

Türk Kızılayı kan bağışı çadırı, İzmir’de kan bağış birincisi olan Aliağa’da bağışçıları ile buluşacak.

05.09.2015 13:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Kızılayı kan bağışı çadırı, İzmir'de kan bağış birincisi olan Aliağa'da bağışçıları ile buluşacak. İzmir Kan Bağış Merkezi ekipleri tarafından Aliağa Demokrasi Meydanı'na kurulacak olan çadır 5 gün boyunca gönüllülerinden kan toplayacak.

Yurt genelinde kan ihtiyacının karşılanması için vatandaşlardan kan bağışı bekleyen Türk Kızılay'ı 7-11 Eylül tarihlerinde, 14.00- 22.00 saatleri arasında Demokrasi Meydanı'nda kuracağı kan bağışı çadırı ile Aliağa'da olacak.

KAN BAĞIŞI BİRİNCİSİ ALİAĞA

Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, 2014 yılı içerisinde Aliağa'da 3 bin 919 gönüllü bağışçı 5 bin 52 ünite kan bağışında bulundu. İzmir'in ilçeleri arasında nüfus yoğunluğuna göre, bu rakamlara bakıldığında 80 bin 948 kişilik nüfuslu Aliağa, yüzde 6 ile İzmir'in kan bağışında en yüksek oranına sahip ilçesi olduğu bilgisine ulaşıldı.

KİMLER KAN VEREBİLİR?

18-65 Yaş arasında, ağırlığı 50 kg üzerinde, önemli bir sağlık sorunu olmayan, kan verme çadırına kan vermek için geldiğinde yapılan muayenede sağlığı uygun olduğu tespit edilen herkes kan bağışında bulunabilecek.

GÜVENLİ KAN TEMİNİ PROGRAMI

Türk Kızılay'ı, 2005 yılında Sağlık Bakanlığı'nın himayesi ve denetiminde, güvenli kan temininde yaşanan sıkıntıları ortadan kaldırmayı hedefleyen 'Güvenli Kan Temini Programını' başlattı. Program kapsamında ülke genelinde etkin bir organizasyon ile ülke genelinde yayılarak en güvenli bağışçılardan sağlanan kanı; çağın gerektirdiği laboratuvar işlemlerinden geçirip, bileşenlerine ayırarak uygun ısı koşullarında hastanelere ulaştırılması amaçlanıyor. Türk Kızılayı 2005 yılından bu güne kadar 29 olan kan merkezi ve istasyon sayısını; 16 Bölge Kan Merkezi ve 62 Kan Bağışı Merkezi olmak üzere 78'e yükseldi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türk Kızılayı Beş Gün Aliağa'da Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement