Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluşunun 169. Yıldönümü Kutlamaları - Son Dakika
Yerel

Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluşunun 169. Yıldönümü Kutlamaları

Türk Polis Teşkilatı\'nın Kuruluşunun 169. Yıldönümü Kutlamaları

Konya’da Türk Polis Teşkilatı’nın Kuruluşunun 169. Yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

12.04.2014 15:18

Konya'da Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluşunun 169. Yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Türk Polis Teşkilatı'nın 169. Yıldönümü "Polis Günü Kutlama", "Ödül Töreni" ve "Geleneksel Pilav Günü" etkinlikleriyle Meram ilçesindeki Trafik Tescil Şube Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirildi.

Programa, Konya Valisi Muammer Erol, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Ali Çetinkaya, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Meram Kaymakamı İrfan Kenanoğlu, Selçuklu Kaymakamı Sabit Kaya, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, emniyet müdür ve amirleri, kamu-kurum müdürleri, polis ve aileleri ile davetliler katıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımının gösterisinin ardından program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Konya İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal yaptığı açılış konuşmasında, "Günümüz şartlarında suç ve suçlularla mücadelede güce ve yetkiye dayalı polislik anlayışının yerini bugün toplumun desteğini arkasına alarak modern teknolojileri kullanan delilden suçluya ulaşmayı hedefleyen toplum için topluma hizmet eden polislik anlayışı almıştır" dedi.

Dünyada hızla gelişen bilişim teknolojilerine paralel olarak bilişim suçlarının da farklı şekilde artarak topluma çok önemli zararlar verdiğini ifade eden Namal, "Toplumumuzda bilişim yoluyla işlenen suçlara önce bilgilendirme daha sonra bilinçlendirme ve bu tür suç soruşturmalarını yürütmek amacıyla teşkilatlanmaya gidilmiştir. Bu suçlarla ilgili kaliteli ve etkin hizmet vermek maksadıyla Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü bütün teknolojik imkanlarıyla kurulmuş Konya ve bölgemize hizmet vermektedir" diye konuştu.

"MOBESE 2 PROJESİ YAKINDA HİZMETE GİRECEK"

Ülkede en önemli insan kaybına sebep olan ancak çok fazla gündeme gelmeyen trafik terörüyle ilgili de Konya'da çok önemli çalışmalar yapıldığını ve yapılmakta olduğunu vurgulayan Namal, "TEDES bunlardan bir tanesi. Hizmete girdiği yaklaşık bir buçuk yıldan beri hız ihlallerinde yüzde 90 civarında azalma meydana gelmiş, bu süre zarfında bu alanda ölümlü trafik kazası meydana gelmemiştir. TEDES'in kurulduğu bölgelerde güvenli bir trafik akışı sağlanmaktadır. Bu sistem Valiliğimiz, Büyükşehir Belediye Başkanlığımız ve emniyet müdürlüğümüzün katkılarıyla hayata geçirilmiş örnek bir proje olup ilimizin diğer trafik sorunu olan bölgelerinde de yaygınlaştırılmaya başlanmıştır. Son olarak da Meram Yeni Yol ve Rauf Denktaş Caddesi üzerinde kurulmuş ve faaliyete geçmiştir" şeklinde konuştu.

Emniyet teşkilatının Konya'da teşkilatının vatandaşların daha hızlı ve kolay erişimini sağlamak için teknolojin getirdiği iletişim ve haberleşme sektöründeki yenilikleri bünyesine katarak ilerlediğini kaydeden Namal, "Bu yeniliklerden bir tanesi de vatandaşların acil durumlarda ihbar ve şikayetlerde bulunabilmesi için cep telefonundan kısa mesaj göndererek kolluk kuvvetlerine kolayca ulaşabilmektedir. Ayrıca cadde sokakların daha güvenli olması için başlatılan kent güvenlik yönetim sistemi olarak MOBESE projesiyle ilimiz ülke genelinde bu sistemi kuran ve bundan en iyi istifade eden şehirlerin başında gelmektedir. Büyükşehir Belediyemiz tarafından alt yapısı tamamlanmış yine şu anda Büyükşehir Belediyemiz tarafından güvenlik hizmetlerine çok katkı sağlayacak MOBESE 2 projesi de yakında hizmete girecektir" dedi.

"BELEDİYELERLE EMNİYET TEŞKİLATININ İŞBİRLİĞİ ARTARAK DEVAM EDECEK"

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise, yerel yönetimlerin ve yöneticilerin çok önemli iki sorumluluğunun bulunduğuna dikkat çekerek, "Birinci sorumluluk şehrin imarının gerçekleştirilmesi ikinci olarak birincisi kadar önemli olan insanların mutlu olmasının sağlanmasıdır. İnsanların mutlu olabilmesi için en temel ihtiyaç güvenliklerinin sağlanmasıdır. Can güvenliğinin mal güvenliğinin ve yaşama hürriyetinin teminat altına tam olarak alınmasıyla insanlar mutlu olabilir. Bu noktada emniyet teşkilatımız güvenliği sağlayan yapısıyla mutluluğa şehir mutluluğuna yaşanabilirliğine katkı yapmaktadır, güç vermektedir, destek vermektedir. Emniyet teşkilatımızın birlik ve beraberlik içinde halkımızla bütünleşerek nice yıllara kavuşmasını diliyoruz. Konya'mızda trafik ve diğer alanlarda önleyici tedbir alma konusunda belediyelerle emniyet teşkilatımızın şu ana kadar yürüttüğü başarılı işbirliğinin artarak devam edeceğini belirtiyor, büyük bir başarıyla hizmet veren tüm emniyet teşkilatımıza değerli emniyet müdürümüzün şahsında halkımız adına teşekkür ediyorum" dedi.

"POLİSİMİZİN ÖNEMİ GİTGİDE ARTIYOR"

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı da, polisliğin ve emniyetin öneminin gitgide artığını belirterek, "Dış operasyonlar normalde bir ülke için iki sahada yapılırdı daha önce; biri ekonomi sahaydı, biri de siyasi sahaydı. Bir ülkede kriz çıkartmak isterseniz ekonomisiyle oynayabilirdiniz veya siyasi yapıyla oynayabilirdiniz ama şu anda sosyal kriz alanı dediğimiz bir başka kriz alanı oluşturuldu iletişim çağında. Bundan dolayı da polisimizin önemi git gide artıyor. Ben güven üzerine inşa etmekte olduğumuz bu yeni sistemde polisimize çok önemli görevler düştüğü kanaatindeyim. Hak ettiklerini verdik mi toplum olarak da, devlet olarak da? Daha polislerimize hak ettiklerini verdiğimiz kanaatinde değilim. Bu yolda siyasi irade olarak çalışmalarımıza ve gayretlerimize devam ediyoruz. Ben görev esnasında şehit olan bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Gazilerimize sağlıklı bir ömür diliyorum. Bu ülkenin güvenliği bu ülkenin geleceği için gecesini gündüzüne katan güvenlik için özgürlüklerin kullanılabilmesi için demokrasimizin güçlenmesi için hizmet etmeye devam eden bütün polislerimize kalbi teşekkürlerimizi sunuyorum" diye konuştu.

BAŞARILI PERSONEL ÖDÜLLENDİRİLDİ

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından görevlerinde gösterdikleri üstün gayret ve başarılı çalışmalarından dolayı emniyet personelleri ile "Merkez Amirlikleri" yarışıyor bilgi yarışmasında 1. olan Fatih Polis Merkezi Amirliği personeli ödüllendirildi. Ayrıca emniyete katkıları bulunan kurum ve işadamlarına da plaket verildi. Programda Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Meram Belediye Başkanı Fatma Toru'ya da vermiş oldukları katkılarından dolayı plaket takdim edildi.

Ödül törenin ardından protokol üyeleri toplu olarak hatıra fotoğrafı çektirdi. Program 'Kaşıks' grubunun gösterilerinin ardından geleneksel pilav günüyle devam etti. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluşunun 169. Yıldönümü Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement