Türk Tatilciler Hafta Sonunda Yunan Adalarından Vazgeçmiyor - Son Dakika
Yerel

Türk Tatilciler Hafta Sonunda Yunan Adalarından Vazgeçmiyor

Türk Tatilciler Hafta Sonunda Yunan Adalarından Vazgeçmiyor

Türkiye’nin batıdaki en uç Deniz Hudut Kapısı olan Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, hafta sonu tatilini Yunan Adalarından geçirmek isteyen Türk tatilciler hudut kapısı önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

16.08.2015 12:31

Türkiye'nin batıdaki en uç Deniz Hudut Kapısı olan Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, hafta sonu tatilini Yunan Adalarından geçirmek isteyen Türk tatilciler hudut kapısı önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

İzmir, Manisa, Balıkesir, Edremit Körfez ilçeleri ve İstanbul'dan gelen vatandaşların ekonomik krizi derinden yaşayan Yunanistan'ın Ege Denizi'ndeki adalarında iki günlük ucuz tatil geçirebilmek için akın etmesi, Yunanistan'ın Midilli Adası ile Ayvalık arasında feribotlarla ulaşımı sağlayan ilçedeki turizm acentelerinin de yüzünü güldürdü.

Kuyrukların, Deniz Hudut Kapısı önünden Ayvalık Belediyesi bünyesindeki bir akaryakıt istasyonunun içine kadar uzaması dikkatlerden kaçmadı.

AA muhabirine konuşan Ayvalıklı turizmci Eşref Jale, bu hafta sonunun Midilli'de Meryem Ana günü olduğunu kaydederek, "Ama Türk turistlerin bunu için adaya akın etmiş olabileceklerine ihtimal vermiyorum" dedi.

Midilli'de bulunan Olimpos Dağı'nın eteklerindeki Ayasos Köyündeki bir kiliseye onlar kilometrelik zor ve dik bir parkurda yürüyerek ulaşan Hristiyanların 'Hacı' sayılacağına ilişkin inanç nedeniyle Avrupa'nın dört bir yanından binlerce insanın Midilli'de ki otel ve pansiyonları doldurduğunu anlatan Jale, "Ama Türk vatandaşlarının Midilli başta olmak üzere Yunan Adaları'na gitmek istemesinin en büyük sebebinin konaklama ve restoran fiyatlarının son derece ucuz olmasından kaynaklandığını düşünüyorum. Örneğin Ayvalık'ta bir otel yada pansiyonda kişi başı konaklama yerine göre 200-250 lira civarında seyrederken, Midilli'de 45 Avro'ya kaliteli bir otelde konaklayabilmek mümkün. Bunun dışında adadaki restoranlarda tabaklar oldukça büyük ve porsiyonlar bizim restoranlara kıyasla daha fazla. Bu yüzden de hem bir AB ülkesi olan Yunanistan'ın Ege'deki adalarında 2 günlük de olsa hafta sonu tatilini farklı bir ambiyansla geçirmek isteyen Türkler bu uzun kuyrukları oluşturuyor" diye konuştu.

Öte yandan aynı firmanın bir diğer yetkilisi olan Ahmet Jale ise; hemen hemen her hafta sonu aynı kuyrukların oluştuğunu ifade ederek, söz konusu yoğunlukların en büyük nedeninin Yunan Adalarındaki fiyatların Türkiye'ye nazaran daha ucuz olmasından kaynaklandığını savundu. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türk Tatilciler Hafta Sonunda Yunan Adalarından Vazgeçmiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement