Türkiye Belediyeler Birliği'ne Üye Seçimi Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Türkiye Belediyeler Birliği'ne Üye Seçimi Yapıldı

Türkiye Belediyeler Birliği\'ne Üye Seçimi Yapıldı

Şanlıurfa’da Büyükşehir ve ilçe belediye başkan ile meclis üyelerinin katılımıyla Türkiye Belediyeler Birliği Meclis Üyeliği seçimi gerçekleştirildi.

01.05.2014 13:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'da Büyükşehir ve ilçe belediye başkan ile meclis üyelerinin katılımıyla Türkiye Belediyeler Birliği Meclis Üyeliği seçimi gerçekleştirildi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Türk Belediyeler Birliği ile ilgili şu bilgileri verdi:

"Tüm belediyelerin üye olduğu, belediyelerin sorunlarıyla ilgilenen, Ankara'da bakanlıklar nezdinde belediyelerin problemlerini hükümete taşıyan bir kuruluş. Ayrıca dünya belediyeleriyle birlikte çalışan, daha gelişmiş şehirler oluşturmaya çalışan, tüm belediyelerimize lojistik destek sağlayan bir kuruluştur. Şu anda Genel Başkanı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Genel Sekreteri ise İçişleri Bakanlığı'ndan Hayrettin Güngör'dür. Fonksiyonel bir birlik ve teşkilat sürekli belediyelere destek veriyor" dedi.

Belediye başkanları ve meclis üyelerine üye seçimini de anlatan Güvenç, "Nüfusu 100 bini aşan Belediyelerimizin Başkanları doğal üye oluyor. Ayrıca yüzde 80'i Belediye Başkanlarından seçiliyor. Şanlıurfa'dan 10 ilçe Belediye Başkanımız doğal üye oluyor. Diğerleri ise Belediye Meclis üyeleri arasından seçiliyor. Sonuç olarak bizim bugün burada meclis üyeleri arasından seçeceğimiz 5 tane asil üye, milletvekili sayımızın yarısı olan 6 tanede yedek üye seçeceğiz. Bu sizlerin oylarıyla belirlenecek. Seçim usulü, divan kurulduktan sonra teklif getirilecek, sizlere sorulacak hangi usulle seçim yapacağımız belirlenecek" diye konuştu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, Suruç Belediye Başkanı Orhan Şansal, Viranşehir Belediye Başkanı Emrullah Cin doğal üye olarak belirlendi. Yapılan seçimlerde ise Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, Bozova Belediye Başkanı Zeynel Taş, Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, Halfeti Belediye Başkanı Mustafa Bayram, Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık oylama ile üye seçildi.

Meclis üyelerinde belirlenen asil üye ve yedek üyeler ise şöyle oluştu:

Mustafa Şimşek (Halfeti), Rıfat Aksu(Suruç), Hüseyin Çetiner (Bozova), Hacı Batur (Viranşehir), Kemal Barlak (Viranşehir), Muzaffer Kurt (Halfeti), Fadıl Yikit (Halfeti), Abuzer Akgün (Bozova), Mehmet Boybay (Suruç), Halaf Kete (Viranşehir), Hadi Diken (Viranşehir) - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türkiye Belediyeler Birliği'ne Üye Seçimi Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement