Türkiye'nin En Şanslı Kent Hayvanları Çankaya'da - Son Dakika
Politika

Türkiye'nin En Şanslı Kent Hayvanları Çankaya'da

Türkiye\'nin En Şanslı Kent Hayvanları Çankaya\'da

AK Parti Çankaya Belediye Başkan Adayı Barış Aydın, “Hayvan Dostu Çankaya Projesi” ile Çankaya'daki kent hayvanlarının Türkiye'nin en şanslı hayvanları olacağını söyledi.

16.03.2014 12:53

AK Parti Çankaya Belediye Başkan Adayı Barış Aydın, "Hayvan Dostu Çankaya Projesi" ile Çankaya'daki kent hayvanlarının Türkiye'nin en şanslı hayvanları olacağını söyledi.

Belediyelerin en başta gelen görevlerinden birinin ilçe sınırları içerisindeki tüm canlıların yaşam kalitesini yükseltmek olduğunu dile getiren Barış Aydın, "Çankaya Belediye Başkanı olduğumda ilk işim hayvan barınaklarını elden geçirmek olacak. Barınaklarda kalan hayvanların rahat bir ortamda yaşaması için, yüreği hayvan sevgisiyle dolu kalifiye personel istihdamına gideceğiz" dedi.

Çankaya bölgesini hayvan hakları ve yaşam alanları konusunda öncü ilçelerden biri haline getireceklerini aktaran Barış Aydın, "Sağlıklı hayvanlar için örnek model bir kent hayvanları hastanesini hayata geçireceğiz. Uzman veterinerler ve hayvan rehberleri ile can dostlar sağlıklı ve mutlu olacaklar. Çankaya'da hayvan hakları konusunda uluslararası standartlarda hizmetler getireceğiz. Sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yapılarak 'Mutlu Dostlar ve Mutlu İnsan Projesi'ni hayata geçireceğiz" diye konuştu.

Evlerimizde bizimle birlikte yaşayan can dostlarımızın özellikle tatil döneminde daha çok bakım ve ilgiye muhtaç olduklarını vurgulayan Barış Aydın, bunun için eğitim, rehabilitasyon ve bakım merkezi kuracaklarını açıkladı.

ÖZEL İHBAR HATTI KURULACAK

Barış Aydın, kent hayvanlarının doğal ortamlarda yaşamalarını sağlamak için gerekli düzenlemeleri yapacaklarını ifade ederek, vatandaşların bilinçlenmesi ve hayvanlara zarar vermemesi için de "bilinçlendirme programları" uygulayacaklarını söyledi.

Son zamanlarda basına yansıyan, hayvanlara karşı kötü muamelelerin yaşanmaması için sözde değil özde tedbirler geliştirdiklerini bildiren Barış Aydın, "Hayvanlara karşı yapılan kötü muamelenin önlenmesi için özel bir ihbar ve şikayet hattı kuracağız. Bu hat sayesinde hayvanlarla ilgili tüm istek ve şikayetler tek merkezde toplanarak anında cevaplandırılacak. Çankaya'da hayvanlara karşı işlenen suçlarda sıfır tolerans dönemini başlatacağız" dedi.

Sokakta yaşamak zorunda kalan kent hayvanlarının GPRS sistemi ile sürekli izleneceğini ve sanal ortamdan ev bulmaları için internet portalları oluşturulacağını da kaydeden Barış Aydın, şunları söyledi:

"Sokaklarımızdaki kent hayvanları için barınma ve belli noktalarda beslenme üniteleri oluşturulacağız. Ayrıca, Başkent'in simgesi haline gelmiş, Ankara Kedisi, Ankara Tavşanı ve Ankara Keçisinin üretimi için çiftlikler kurularak bu hayvan ırklarına sahip çıkacağız."

ERZURUMLULAR'A ZİYARET

Aydın, ayrıca, Ankara Erzurum Vakfı Başkanı Süreyya Güngör ve dernek üyelerini ziyaret etti. Aydın'a AK Parti Ankara Milletvekili Fatih Şahin de eşlik etti. Ziyaretinde ailesi ve çalışma hayatı hakkında da bilgi aktaran Aydın, "Çankaya'yı bilmiyorlar. Çankaya Elmadağ'ın eteklerinden başlıyor. Yaşamkent, Dodurga, Alacatlı'ya kadar her yer Çankaya ve mevcut Çankaya sınırlarımız 4'te 1 alana sıkışmış vaziyette. Biz göreve geldiğimizde Çankaya'yı büyüteceğiz. Çankaya nefes alacak" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Türkiye'nin En Şanslı Kent Hayvanları Çankaya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement