Türkiye'nin İlk Muhtar Akademisi Mezunlarını Verdi - Son Dakika
Güncel

Türkiye'nin İlk Muhtar Akademisi Mezunlarını Verdi

Türkiye\'nin İlk Muhtar Akademisi Mezunlarını Verdi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nin işbirliğinde yürütülen "Muhtarlar Akademesi" ilk mezunlarını verdi.

11.05.2016 16:49  Güncelleme: 16:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mezuniyet töreni için Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde bir program düzenlendi. Program öncesi akademinin içeriği ile bilgiler veren Rektör Tamer Yılmaz, 338 muhtarın mezun olduğunu söyledi. Anne Üniversitesi, Çocuk Üniversitesi, Esnaf Üniversitesi, Sanayi Üniversitesi gibi birçok projeye destek veren Başkan Fatma Şahin'e teşekkür eden Yılmaz, bu tür sosyal sorumluluk projelerinin devam edeceğini ifade etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, salonda bilgi, birikim, tecrübe, pratik ve teorinin bir arada bulunduğunu vurguladı. Demokrasinin yerelden başladığını, yerelin ise mahalle, ilçe hatta 2 milyon nüfuslu Gaziantep şehri olduğunu belirten Şahin, "Siz muhtarlar bizim elimiz, ayağımız ve kulağımızsınız. Mahellede olan şeyleri ilk siz duyuyornsunuz ve müdahale ediyorsunuz. Ben 15 yıllık siyasi hayatımda hiç birinizin şahsi işi için geldiğini görmedim. Mahallenizin ihtiyaçları için geldiniz" dedi.

Şuanda hassas bir dönemden geçtiklerini ve bu hassas dönemin en az kayıpla atlatılmasında en önemli görevin muhtarlar düştüğünü ifade eden Şahin, öğrenmenin hayat boyu devam edeceğini vurguladı.

Muhtarların zaten yeterince bilgi ve bikimlerinin bulunduğunu belirten Şahin, buradan elde ettikleri bilgilerle etraflarına daha yararlı bireyler olabileceklerini kaydetti. Mahalleye muhtar seçmenin büyükşehire başkan seçmekten daha zor olduğunu dile getiren Şahin, "Bizim bu projemiz Türkiye'ye örnek olacak. Biz zaten Gaziantep olarak ilk'lerin şehriyiz" diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da akademiye tertipleyen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nin tebrik etti. Avcı, projenin bir benzerini memleketi Eskişehir'e de önereceğini kaydetti.

Demokrasinin uç beyni olarak görev yapan muhtarların bu eğitim ile bilgilerine güç katacaklarını ve hizmetlerini daha ileriye taşıyacaklarına inandığını söyledi. Akademide verilen dersler vasıtasıyla kendi bilgi ve birikimlerini güçlendirdiklerini aktaran Avcı, "Bu eğitimde liderlik, girişimcilik, arabuluculuk, iletişim bilgisi gibi eğitimler ile daha da güçlendiler. Kendi ailelerine, çocuklarına, seçmenlerine ve etrafına örnek teşkil edecekler" şeklinde konuştu.

Bakan Avcı, Türkiye'ye örnek olacak bu uygulamayı gerçekleştiren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi'ne teşekkür etti.

Daha sonra 9 ilçeden temsili muhtarlara sertifika verildi. Bakan Avcı ile Başkan Fatma Şahin'in de cübbe ve kep giyerek sertifika aldığı tören, rektörlük binası önünde 'kep fırlatma' ile son buldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türkiye'nin İlk Muhtar Akademisi Mezunlarını Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement