Türkiye Rafting Şampiyonası'na Doğru - Son Dakika
Yerel

Türkiye Rafting Şampiyonası'na Doğru

Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu tarafından, Erzurum'da düzenlenecek şampiyonada 200 sporcu dereceye girebilmek için mücadele edecek Organizasyon Kurulu Başkanı Bayram: "Türkiye'de rafting sporu için çok ciddi potansiyel var. Bu spor özellikle son yıllarda önemli gelişme kaydetti.

08.05.2014 12:47

Uzundere ilçesinde düzenlenecek "Türkiye Rafting Şampiyonası"nda 200 sporcu dereceye girebilmek için mücadele edecek.

Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu tarafından, Erzurum Valiliği'nin desteğiyle kentte ikinci ayağı düzenlenen şampiyonaya 13 ilden 200 sporcu katılıyor.

Uzundere'deki Tortum Çayı'nda 10 Mayıs'ta başlayacak müsabakalarda, 20 kulüpten sporcular Türkiye şampiyonluğu için kürek çekecek.

Organizasyon Kurulu Başkanı Çetin Bayram, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonanın ikinci ayağını Erzurum'da gerçekleştireceklerini belirterek, üçüncü ayağının Tunceli'de, dördüncü ayağının ise Rize'de yapılacağını söyledi.

Raftingin özellikle son yıllarda Doğu Anadolu Bölgesi'nde gelişme gösterdiğini vurgulayan Bayram, "Bu sporun ticari boyutu da var ama sportif anlamda da gelişme gösterdi. Geçen yıl Yeni Zelanda'da yapılan şampiyonada, Türk milli takımı iki kategoride dünya şampiyonu oldu. Orada şampiyon olan sporcularımız da cumartesi Uzundere'de yarışacak" diye konuştu.

Bayram, "Türkiye'de rafting sporu için çok ciddi potansiyel var. Bu spor özellikle son yıllarda önemli gelişme kaydetti. Turizme de hem çok katkısı var hem de getirisi büyük. Halk arasında tehlikeli bir spor olarak biliniyor. Aslında keyifli, adrenalini yüksek, zevkli bir spor. Profesyonel insanlarla yapılması gerekiyor. Onun için şampiyonaya halkımızı da bekliyoruz. Arzu edenlere profesyonel ekiple rafting yapma imkanı veriyoruz" ifadelerini kullandı. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türkiye Rafting Şampiyonası'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement