Türkiye'ye Sığınan Yezidiler - Son Dakika
Yerel

Türkiye'ye Sığınan Yezidiler

Türkiye\'ye Sığınan Yezidiler

AP eski milletvekili Uca: "Ezidi halkını sadece çadırlara yerleştirme için değil, kış mevsiminde daha rahat ve yaşamlarını sürdürebilmeleri için yeni yol ve yöntemler bulmak lazım"

14.09.2014 21:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Parlamentosu (AP) eski milletvekili Feleknas Uca, "Ezidi halkını sadece çadırlara yerleştirme için değil, kış mevsiminde daha rahat ve yaşamlarını sürdürebilmeleri için yeni yol ve yöntemler bulmak lazım" dedi.

IŞİD'in saldırılarından kaçarak Türkiye sığınan Yezidileri ziyaret etmek için Siirt'e gelen Uca, belediyeye yaptığı ziyaretin ardından Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan ile Şangal Kampına geçti. Kamptaki sağlık merkezi görevlilerinden bilgi alan Uca, burada muayene olan Yezidilerle bir süre sohbet etti.

Daha sonra, Yezidilerin yerleştirildiği konutları inceleyen Uca, kamp koordinasyon görevlileriyle bir araya geldi. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Uca, Şengal kriz masası üyesi olarak bölgede Yezidiler için oluşturulan kampları dolaştığını belirterek, sahip oldukları bilgiye göre şu ana kadar 31 bin Yezidinin Türkiye'ye giriş yaptığını söyledi.

Türkiye'ye sığınan Yezidilerin çoğunun Şırnak, Diyarbakır, Mardin, Batman, Viranşehir ve Siirt'teki kamplara yerleştirildiğini belirten Uca, "Bir aydır kampları dolaşıyorum ancak Siirt'in benim için özel bir yeri var. Başta Siirt halkı ve Siirt Belediyesine buraya göç eden arkadaşlarımıza binaları verdikleri için teşekkür ediyoruz" dedi.

Uca, şunları kaydetti:

"Eskiden Siirt sınırları içinde Ezidiler vardı ama şimdi yok. Bugün de burada görüldüğü gibi Siirt halkı yüreğini Ezidi halkımıza açmış. Şu anda 100 bini aşkın Ezidi çöllerde, dağlarda ve yollardadır. Kış mevsimi yaklaşıyor. Bu anlamda, Ezidi halkını sadece çadırlara yerleştirme için değil, kış mevsiminde daha rahat ve yaşamlarını sürdürebilmeleri için yeni yol ve yöntemler bulmak lazım. Siirt'teki kampta şimdiden kışın yaşanabilecek sorunlar da çözülmüş durumda. Bu da gösteriyor ki buraya yerleşen halkımızın hem kısa hem de uzun vadeli sorunları çözülmüş durumda." - Siirt

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türkiye'ye Sığınan Yezidiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement