Üç Bakan İstifa Etti! İşte Yeni Bakanlar - Son Dakika
Güncel

Üç Bakan İstifa Etti! İşte Yeni Bakanlar

Anayasa gereği 7 Haziran seçimleri öncesi Adalet, İçişleri ile Ulaştırma Bakanı istifa etti. O bakanların yerine bakan müsteşarları atandı.

07.03.2015 00:29  Güncelleme: 10:45

7 Haziran tarihinde yapılacak milletvekilleri seçimleri dolasıyla İçişleri, Adalet ve Ulaştırma Bakanlıklarına atama yapıldı. Bakanlıkların atanmasıyla ilgili karar Resmi Gazete'nin bugün sayısında yayınlandı.

3 BAKANLIĞA İLİŞKİN ATAMALAR RESMİ GAZETEDE

Adalet, İçişleri ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlarının atanmasına ilişkin işlem Resmi Gazete'de yayımlandı.


Buna göre Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 114. Maddesi uyarınca 7 Mart 2015'ten geçerli olmak üzere görevlerinden ayrılan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın yerine Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın yerine İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Sebahattin Öztürk, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın yerine de Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Feridun Bilgin atandı.

BAŞBAKAN AÇIKLAMIŞTI

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ABD'ye hareketinden önce yaptığı açıklamada, seçim dolasıyla görevinden ayrılacak bakanların yerine bakanlık müsteşarlarının atanacağını açıklamıştı.

Üç Bakan İstifa Etti! İşte Yeni Bakanlar
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Üç Bakan İstifa Etti! İşte Yeni Bakanlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • Ata: Bu kişilik zaten defoluydu bidaha gelmesin meclise 18 3 Yanıtla
  • ahmet: İstifa etmelerinin nedeni İsmet İnönü trenle Adanaya giderken yolda arıza yapmış tren 3 saat trende kalmış oda ulaştırma adalet ve iç işleri bakanların istifa sini istemiş 8 9 Yanıtla
  • aziziyeli dadas: erzurumlu oalrak bu efkan aladan utanıyorum 8 0 Yanıtla
  • Urfali: La olum onlar hani neyin pesinde 2 3 Yanıtla
  • Sıradan biri : Bizim oy vermemiz seni ilgilendirmez asıl sana yazıklar olsun bir oyu'n var vermezsin olur biter . 1 1 Yanıtla

Advertisement