Uca Siirt'te Yezidileri Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Uca Siirt'te Yezidileri Ziyaret Etti

Uca Siirt\'te Yezidileri Ziyaret Etti

Kürt asıllı AB eski parlamenteri ve Şengal Kriz Masası üyesi Feleknaz Uca, Siirt’te Yezidilerin kaldığı yerleşim alanının ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

15.09.2014 14:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kürt asıllı AB eski parlamenteri ve Şengal Kriz Masası üyesi Feleknaz Uca, Siirt'te Yezidilerin kaldığı yerleşim alanının ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Beraberinde Siirt Belediyesi Eşbaşkanı Tuncer Bakırhan ve belediye yetkilileriyle birlikte yerleşim alanında bulunan sağlık merkezi ile yeni açılan kreşi de ziyaret eden Uca, daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Uca, Şengal Kriz Masası üyesi olarak bir aydan fazladır bölgede Yezidilerin yerleştiği kampları gezdiğini söyledi. Uca, "Elimizde olan verilere göre şu ana kadar 31 bin Yezidi bölgeye sığınmış. Bunların çoğunluğu Şırnak, Diyarbakır, Mardin, Batman, Viranşehir ve Siirt'teki kamplara yerleşmiş durumda. Halkımız buralara misafir gibi değil, bu toprakların sahibi olarak gelmiş. Bölge haklı da Yezidileri yüreklerine ve bağırlarına basmıştır. Bir aydır kapları dolaşıyorum ancak Siirt'tin benim için özel bir yeri var. Başta Siirt halkı ve Siirt Belediyesi'ne buraya göç eden arkadaşlarımıza kendileri için yapılan binaları verdikleri için teşekkür ediyoruz. Eskinden Siirt sınırları içinde Yezidiler vardı ama şimdi yok. Bugün de burada görüldüğü gibi Siirt halkı yüreğini Yezidi halkımıza açmış ve bu gün Yezidi halkımız Siirt'te kalmaya başlamış. Burada Yezidi halkı için yapılanlar demokratik özerlik biçiminin bir örneğidir. Burası bir komündür. Bu bölge hem kendi kendini savunuyor, hem de örgütleniyor. Sağlık alanında gelen Şengaliler arasında bulunan hemşireler görev alıyor. Bu konuda Siirt büyük bir ilerleme kayıt edilmiş durumda" dedi. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Uca Siirt'te Yezidileri Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement