Ülke Tanıtım Yarışının Birincileri Libyalı Öğrenciler Oldu - Son Dakika
Yerel

Ülke Tanıtım Yarışının Birincileri Libyalı Öğrenciler Oldu

Uluslararası Antalya Üniversitesi Ülke Tanıtım Yarışmasında, birinciliği Libyalı öğrenciler kazandı.

25.04.2014 18:27  Güncelleme: 18:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası Antalya Üniversitesi (UAÜ) "Ülke Tanıtım Yarışması"nda birinciliği Libyalı öğrenciler kazandı.

Uluslararası Antalya Üniversitesi (UAÜ) Kültürel Şenlik galasında dereceye giren ülkeler ödüllendirildi. Galaya UAÜ Rektörü Prof. Dr. Cihat Göktepe, Döşemealtı Kaymakamı Mehmet Baygül ve Döşemealtı Milli Eğitim Müdürü Semra Bekar, Akdeniz Üniversitesi ve UAÜ öğrencileri katıldı.

UAÜ'de yaklaşık 75 farklı ülkeden gelen öğrencilerin oluşturdukları gruplarla Kültürel Şenlik kapsamında ülke tanıtımlarına başladıkları belirtilirken, belirli aralıklarla UAÜ Eğitim Fakültesi fuaye alanında gerçekleştirilen tanıtımlarda öğrencilerin yemek, yöresel kıyafetler, folklor, takım ruhu, orijinallik ve zamanlama konularında performanslarını sergiledikleri kaydedildi.

Türkiye, Tayland, Fas, Moğolistan, Moldova, Gana, Venezuela ve Libyalı öğrencilerin sırasıyla performanslarını sergiledikleri, her etkinlik sonunda Amerikalı, Kanadalı akademisyenler ile iki Türk idareciden oluşan jürinin puanlama yaparak komite başkanına değerlendirmelerini teslim ettikleri ifade edildi. Sekiz haftalık tanıtım maratonu sonunda birinciliği Libya, ikinciliği Tayland ve üçüncülüğü Ganalı öğrencilerin aldığı açıklandı.

Galada üçüncülüğe layık görülen Gana'nın temsilcilerine ödülleri Rektör Prof. Cihat Göktepe verirken, ikinci olan Tayland'ın tanıtım grubuna ödülleri İlçe Milli Eğitim Müdürü Semra Bekar verdi. Kültürel Şenlik şampiyonu Libya grubuna ise ödülleri İlçe Kaymakamı Mehmet Baygül tarafından verildi.

Birinci seçilen grubun en iyi performans sergileyen öğrencisine UAÜ Mütevelli Heyeti iş adamlarından biri ile yurt dışı seyahati hediye edildi. İkinci seçilen öğrenciye ailesini Türkiye'ye davet ve beş yıldızlı otelde konaklama, üçüncü olan öğrenciye ise memleketine gidiş geliş bilet ödülü takdim edildi.

İkinciliği kazanan Tayland ekibinin birincisine ailesini Türkiye'ye davet ve beş yıldızlı otelde konaklama hediyesi verilirken ikincisi olan öğrenciye ise memleketine gidiş geliş bilet ödülü verildi. Gana'nın en iyi öğrencisine de ülkesine gidiş geliş bilet ödülü verildi. Bazı öğrencilere bir elektronik mağazasından bin TL'lik alışveriş çeki, iPad, çeyrek ve yarım altın hediye edildi.

"Orijinallik"te Fas ve "En İyi Dans" kategorisinde ise Moldova "Jüri Özel Ödülü"ne layık görüldü. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ülke Tanıtım Yarışının Birincileri Libyalı Öğrenciler Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement