Uluabat Gölü ve Dalaman Çayı'ndaki Kirlilik - Son Dakika
Güncel

Uluabat Gölü ve Dalaman Çayı'ndaki Kirlilik

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, Uluabat Gölü ve Dalaman Çayı'ndaki kirlilik iddiaları üzerine başlattığı inceleme sonucunda, atık su arıtma tesislerine sahip olmayan endüstriyel kuruluşlara idari yaptırım cezası uygulandı.

23.06.2012 14:18

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, Uluabat Gölü ve Dalaman Çayı'ndaki kirlilik iddiaları üzerine başlattığı inceleme sonucunda, atık su arıtma tesislerine sahip olmayan endüstriyel kuruluşlara idari yaptırım cezası uygulandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, bazı basın yayın organlarında yer alan Uluabat Gölü ve Dalaman Çayı'nda yaşanan kirlilik haberleri üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın talimatıyla Denizli, Kütahya ve Bursa il müdürlüklerince inceleme başlatıldı.

İncelemeler sonucunda, Uluabat Gölü çevresindeki endüstriyel kuruluşların arıtma tesislerine sahip olduğu, atık suların arıtma tesislerinden arıtılarak alıcı ortama deşarj edildiği saptandı.

Diğer endüstriyel kuruluşların ise atık arıtma tesisleri için çevre ve şehircilik il müdürlüklerine başvurduğu ve inşaatlarının devam ettiği belirlendi.

İncelemeler sonunda, atık su arıtma tesislerine sahip olmayan sanayi kuruluşlarına idari yaptırım ve para cezası verildi.

-Kirliliği önleyecek projeler hızla tamamlanacak-

Bursa Mustafakemalpaşa Belediye Başkanlığı, Susurluk Havzası ve Uluabat Gölü kirliliğini önleyen projeyi hızla tamamlayacak ve evsel atık suların tamamını arıtarak Mustafakemalpaşa Çayı'na deşarj edecek.

Ayrıca Yalıntaş, Tatkavaklı, Ovaazatlı ve Tepecik beldelerinden kaynaklanan evsel nitelikli atık sular için atık su arıtma tesisiyle ilgili proje tamamlanarak, İller Bankası'na sunuldu.

Kütahya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ise yaptığı inceleme sonucunda, Tunçbilek Belediyesi'nin evsel atık su arıtma tesisinin inşaat aşamasının bittiğini, devreye alma çalışmalarının sürdüğünü belirledi.

Tunçbilek beldesindeki termik santralin evsel atık sularının Tunçbilek Belediyesi'ne ait kanalizasyona verilerek arıtmayla sonlandığı, termik santralin üretiminden kaynaklı kül yıkama sularının ise çöktürme havuzundan sonra geri dönüşümlü kullanıldığı saptandı.

Denizli Dalaman Çayı'ndaki kirlilik iddiaları üzerine Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nce başlatılan çalışmalar kapsamında, kirliliğin sebebi bulunarak, sorumlulara yaptırım uygulanacak.

Muhabir: Eda Ay

Yayıncı: Tolga Özgenç - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Uluabat Gölü ve Dalaman Çayı'ndaki Kirlilik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement