Ulubey Kanyonu'na 1 Ayda 40 Bin Ziyaretçi - Son Dakika
Yerel

Ulubey Kanyonu'na 1 Ayda 40 Bin Ziyaretçi

Uşak'taki Ulubey Kanyonları'nda kurulan "cam terası"nı bir ayda yaklaşık 40 bin kişi gezdi.

21.06.2015 11:21

SONER KILINÇ - Uşak'taki Ulubey Kanyonları'nda kurulan "cam terası"nı bir ayda yaklaşık 40 bin kişi gezdi.

Ulubey Kaymakamı Mehmet Aksu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ulubey, Karahallı ve Sivaslı ilçelerinden geçen ve 76 kilometrelik uzunluğuyla ABD'de ki Grand Kanyon'dan sonra dünyanın en uzun ikinci kanyonu olarak bilinen Ulubey Kanyonları'nda kurulan cam terasa ziyaretçi ilgisinin her geçen gün arttığını belirtti.

Gemi güvertesi şeklinde tasarlanan ve geçen ay açılan cam terasın dünyanın en büyüğü olduğunu anlatan Aksu, bu sürede bölgeyi yaklaşık 40 bin ziyaretçinin geldiğini ifade etti.

"Park Kanyon Projesi" kapsamında yapımı bir yılda tamamlanan cam terasın, 131 metre yükseklikte inşa edildiğini aktaran Aksu, "Cam terasın yüzeyi 135 metrekare. Bu yüzeyin 125 metrekaresi camla kaplı. Camla kaplı bu alanın 112 metrekaresi şeffaf camlardan ibaret. ABD'deki Grand Kanyon'da kurulu cam terasın yüzeyinde 90 metre kare şeffaf cam bulunuyor. Bu özelliğiyle Ulubey Kanyonları Cam Terası dünyanın en büyük cam terası olma unvanına sahip" dedi.

Aksu, ziyaretçilerin büyük bölümünün çevre il ve ilçelerden gelen doğaseverler olduğuna işaret ederek, ilk yıl için 100 bin ziyaretçi hedefine kısa sürede ulaşacaklarını kaydetti.

Cazibe merkezi olacak

Kanyonun kentteki en önemli turizm alanı olduğunu, bölgede kanyon zeminine inişi kolaylaştıracak yeni projelerin hayata geçirileceğini ifade eden Aksu, şu bilgileri verdi:

"Park Kanyon projesi Zafer Kalkınma Ajansı ve Ulubey Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından finanse edildi. Yaklaşık 1 milyon 500 bin liraya mal olan projenin ilk ayağını tamamladık. Ziyaretçi sayısını artırıp bölgeyi cazibe merkezi haline getirmeyi planlıyoruz. İlimizden İzmir-Ankara karayolu geçiyor. Bu yolda seyahat eden yurttaşlarımızın seyahatleri sırasında kısa bir molayla cam terası gezmelerini istiyoruz. Komşu illerimiz Denizli, Afyonkarahisar, Kütahya ve Manisa'dan çok sayıda ziyaretçi geliyor. Cam terası yabancı turistlere tanıtmak için bir dizi proje hazırlıyoruz."

Ulubey kanyonlarının çeşitli doğa sporları için çok elverişli olduğunu, bölgeye gelenlerin kanyon zemininde yürüyüş, bisiklet ve dağcılık faaliyetleri yapabileceğini, aynı zamanda Blandus Antik Kenti'ni gezme imkanı bulacaklarını dile getiren Aksu, cam terasını kanyonun en yüksek bölgesinde yapıldığını anımsattı.

Aksu, ziyaretçilerin cam terasın üzerinde oldukça keyifli dakikalar geçirdiğini, bölgede konaklama tesisi ihtiyacı bulunduğunu belirterek, yatırımcıları ilçeye davet etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ulubey Kanyonu'na 1 Ayda 40 Bin Ziyaretçi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement