Uluğtürken: KCK Operasyonları Sürüyor - Son Dakika
Yerel

Uluğtürken: KCK Operasyonları Sürüyor

Uluğtürken: KCK Operasyonları Sürüyor

Viranşehir'de düzenlenen 'Kara Perşembe' eyleminde konuşan Viranşehir Belediye Başkan Yardımcısı Suna Uluğtürken, KCK operasyonlarının sürdüğünü söyledi.

16.11.2013 13:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Viranşehir Belediyesi'nden alınan bilgiye göre; açıklamaya Viranşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Burun, BDP İlçe Eşbaşkanları Halis Aktaş ve Servet Kılıç, Genel-İş Viranşehir Temsilciliği, Tüm-Bel Sen Urfa Şube Başkanı Nuretttin Çetin, BDP İlçe Yöneticileri ve Belediye personelleri katıldı.

Açıklama yapan Viranşehir Belediye Başkan Yardımcısı Suna Uluğtürken, "KCK" Operasyonlarının sürdüğüne dikkat çekti. Uluğtürken, "Fakat bunun tam tersi, Partimizin Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu, "KCK" adı altına yapılan operasyonların sessiz ve derinden devam ettiğini belirterek, "Ekim 2013 ve Kasım 2013 aylarında KCK adı altında yürütülen operasyonlarda İstanbul, Diyarbakır, Dersim, Şırnak, Hakkari, Urfa, Batman, Van illerinden olmak üzere toplam 158 kişi gözaltına alındığı tespitini yapmıştır. Bu durum AKP hükümetinin çözüme ne denli yaklaştığını bir daha gözler önüne seriyor. Başbakan ve Barzani, Amed'de bir araya gelip, Başbakan burada Şivan Perver ile düet yapacakmış, sözüm ona bunlar çözüm sürecine yönelik adımlarmış. Çözüm süreci istiyorsanız, bu tutuklamalar neyin nesidir. Bizler bu oyunların AKP hükümetinin Amed Büyükşehir belediyesi için yaptığını biliyoruz. Tamamen bir seçim oyunudur. Halkımızın bu tür oyunlara karnı toktur ve bu oyuna da gelmeyecektir. Önümüzde bir seçim süreci var ve bu tür kirli oyunlar daima olacaktır. Halkımızdan isteğimiz odur ki, iradelerine sahip çıksın ve bu tür kirli oyunlara gelmesinler" dedi Uluğtürken, açıklamasının sonunda tüm "KCK" tutuklularının serbest bırakılmasını istedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Uluğtürken: KCK Operasyonları Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement