Ulusal Arap Güvenliği Sempozyumu - Son Dakika
Güncel

Ulusal Arap Güvenliği Sempozyumu

Mısır Adalet ve Parlamento İşleri Bakanı Huneydi: "Devrimlerin ardından meydana gelen kaos, siyasi hedeflerine ulaşmak isteyen teröristler tarafından kullanıldı"

28.10.2014 19:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır Başbakanı İbrahim Mihlib, yaşanan devrimlerin ardından meydana gelen kaosun, siyasi hedeflerine ulaşmak isteyen teröristler tarafından kullanıldığını söyledi.

Arap Parlamentosu'nun Kahire'de düzenlediği Ulusal Arap Güvenlik Sempozyumu'na Başbakan Mihlib'i temsilen katılan geçiş dönemi Adalet ve Parlamento İşleri Bakanı İbrahim el-Huneydi, "Arap Baharı devrimlerinin bölge için bir dönüm noktası olduğunu ifade ederek, "Bu devrimlerin ardından meydan gelen kaos, korku ve yıldırma politikasıyla siyasi hedeflerine ulaşmak için teröristler tarafından kullanıldı" dedi.

Huneydi, "Mısır; Suriye, Irak, Yemen ve Libya'da yaşanan terör hadiselerinden uzak değildir. Bu olaylardan biri de son yaşadığımız Kuzey Sina'da askerlerin ölümüyle sonuçlanan vakadır" diye konuştu.

Eski Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa ise konuşmasında bölgeyi devletlere bölecek, dış güçlerin maslahatına hizmet edecek yeni bir Sykes-Picot Anlaşması planı karşısında uyararak, "Ulusal Arap güvenliği meselesinin, ayrıntılı şekilde araştırılmaya, tüm boyutlarıyla ele alınarak üzerinde durulmasına ihtiyacı var" şeklinde konuştu.

Musa ayrıca İsrail-Arap çatışmasın devam etmesi, diktatör rejimlerin taşıdığı riskler ve Sünni ile Şiiler arasında yakılan fitne ateşi karşısındaki tehlikeye dikkati çekerek, Arap dünyasını, içinde bulunduğu duruma sürükleyen hatalarını itiraf etmeye çağırdı.

Arap Parlamentosu Başkanı Ahmed el-Cervan da Arap bölgesinin zor bir süreçten geçtiğini belirterek, bölgeyi bölme çabalarının taşıdığı riskler karşısında uyarıda bulundu. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ulusal Arap Güvenliği Sempozyumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement