Uluslar Arası Eğitim de Büyük Başarı Sağladı - Son Dakika
Güncel

Uluslar Arası Eğitim de Büyük Başarı Sağladı

Uluslar Arası Eğitim de Büyük Başarı Sağladı

Bergama 6 AB Ülkesiyle Birlikte gerçekleştirdiği Hollanda Ulusal Ajansı tarafından desteklenen ve Leonardo Da Vinci Yenilik Transferi projelerinden biri olan APRO Uluslar arası Konferansı Bergama'da Başarıyla tamamladı.

12.10.2013 16:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Altı ülkenin 2011 yılında başlatmış olduğu proje mesleki anlamda Türk Eğitimcilerimizin vizyonunu geliştirdiği gibi aynı zamanda Ege bölgesinde bulunan eğitim çalışanlarının da yararlanabileceği bir kaynağın oluşmasını sağlamış oldu.

Proje ortağı ülkelerden onlarca eğitim uzmanından destek alınarak oluşturulan dokümanlar bir kitapta toplandığı gibi aynı zamanda da her eğitimcinin yararlanacağı şekilde www.appro.eu isimli internet sitesinde yayımlandığı ifade edildi.

Bergama Belediye Meclis Salonunda gün boyu süren eğitim Konferans anında yerli ve yabancı onlarca eğitim uzmanı gün boyunca sitemizin söz konusu proje kapsamında yapılan çalışmalarını anlatarak dikkat çektiler.

Konferansa olan aşırı yoğunluk nedeniyle 300 kişi salonu hınca hınç, doldururken, onlarca kişi ise yer bulmadıkları için konferansı izleyememenin çaresizliğini yaşadılar. Bergama Rehberlik Araştırma Merkezi elde ettiği bilgi birikiminin davranış sorunları ve psikiyatrik bozukluğu olan öğrencilerin sorunlarının çözümünde referans olmasını temenni ederken, yabancı konuklara ev sahipliği yapan ilçe Milli eğitim Müdürü İlyas duman İse "Türk Eğitim sistemimizde ki bu başarımız yapılan eğitim ortaklı projemiz ile kendimizi dünyaya bir kez daha göstermiş olduk" dedi.

Konferansa katılan Hollanda, Almanya, Letonya, Litvanya ve Kıbrıs Rum Kesiminden akademisyen ve uzmanlar katıldı.

40 yabancı önemli konuklara perşembe günü öğle yemeğini ise Koza altın işletmeleri Piane Cafe'de verdi. Kozak yöresine özgü yemekleri açık ve temiz ilkbahar havasını yiyen konuklar, oldukça memnun kaldıklarından bu misafirperverliğimiz karşısında ne diyeceklerini bilemediler.

Aynın gün akşamı ise Bergama Cleopatra Güzellik Ilıcalarında veda yemeği ise bir başka anlamlıydı. Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Duman, Bergama Mesleki Eğitim Müdürü Özcan Deniz konukları yine yalnız bırakmadılar.

Yemeğin son aşamasında anlamlı bir ödül töreni gerçekleştirildi. Proje Uzamanı ve Konferansa ev sahipli yapan Bergama'nın iki önemli eğitimcilerinden Çıraklık Mesleki Eğitim Merkezi Müdür Ayhan Kuzu, Bergama Teknik ve endüstri Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Metin Turan, Buram burma Bergama kokan Bergama'ya özgü hediyelerle konukları ağırladılar. Hediyeleri ve Konferans katılım belgelerini ise İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Duman ile Hollanda Alkmar, İl Milli eğitim Müdürü Randukit Önderwys verdi.

Konferansa katılanlar daha sonra ev sahibi Bergamalı Eğitimciler ile bir araya gelerek bu anı ölümsüzleştirdiler. Konferansı baştan sona takip eden Sadece Pusula Gazetesi Takip Etmiştir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Uluslar Arası Eğitim de Büyük Başarı Sağladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement