Uluslararası Cumhurbaşkanlığı Boks Turnuvası Erzurum'da Başladı - Son Dakika
Güncel

Uluslararası Cumhurbaşkanlığı Boks Turnuvası Erzurum'da Başladı

Uluslararası Cumhurbaşkanlığı Boks Turnuvası Erzurum\'da Başladı

Türkiye Boks Federasyonu tarafından bu yıl ilki düzenlenen 'Uluslararası Cumhurbaşkanlığı Boks Turnuvası' Erzurum'da başladı.

07.09.2015 12:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Boks Federasyonu tarafından bu yıl ilki düzenlenen 'Uluslararası Cumhurbaşkanlığı Boks Turnuvası' Erzurum'da başladı. Kadın ve erkek boksörlerin maçları büyük çekişmeli geçiyor.

Kazım Karabekir Spor Salonu'nda 9 Eylül'e kadar devam edecek turnuvaya Türkiye'nin yanı sıra Azerbaycan, Çin, Norveç, Ukrayna, İsveç, İngiltere, Fransa, Kazakistan ve Kongo'dan 34'ü kadın toplam 149 boksör katıldı. Erzurum'da ilki yapılan '1'inci Uluslararası Cumhurbaşkanlığı Boks Turnuvası'nın güzel bir açılışla başladığını belirten Boks Federasyon Başkanı Eyüp Gözgeç, "İnşallah şampiyona kazasız belasız başladığı gibi biter diye temenni ediyoruz. Yabancı misafirlerimize Erzurum'u en iyi şekilde tanıtıp, onlara ülkemizi ve şehrimizi temsil noktasında gayret edeceğiz. Bu bir ilk turnuva. İnşallah temennim dünya durdukça veya boks sporu devam ettikçe her yıl Erzurum'da Cumhurbaşkanlığı kupası devam eder. Ülkemizin Güneydoğu'daki olaylardan dolayı ciddi bir süreçten geçiyoruz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bu arada Doğu ve Güneydoğu'yu sportif olarak desteklememiz oralara gitmemiz gerektiğine de inanıyoruz. Çünkü birlik beraberlik kardeşlik için sporun evrenselliğini yaymamız lazım" diye konuştu.

Erkekler arasındaki karşılaşmalar 49 kilodan başlayarak 91 ve üzeri, kadınlar arasında ise 51, 60 ve 75 kilolarda çekişme sürüyor. Turnuvanın ilk günü kadınlar 10, erkeler ise 38 maç yaptı. Dört gün sürecek şampiyonada ilk 4'e giren sporcular madalya almaya hak kazanacak.

Öte yandan tribünleri tıka basa dolduran sporseverler, Türk Milli Takım sporcularına büyük destek veriyor. Turnuva nedeniyle büyük bir özlem duydukları boksa doyacaklarını söyleyen sporseverler, "Erkekler kadar kadınların maçları da çok zevkli ve heyecanlı geçiyor" dediler. - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uluslararası Cumhurbaşkanlığı Boks Turnuvası Erzurum'da Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement