Dev Savunma Sanayii Fuarını Erdoğan Açtı: Hem Hakkımız Hem Görevimiz - Son Dakika
Güncel

Dev Savunma Sanayii Fuarını Erdoğan Açtı: Hem Hakkımız Hem Görevimiz

Dev Savunma Sanayii Fuarını Erdoğan Açtı: Hem Hakkımız Hem Görevimiz

IDEF 12. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan gerçekleştirdi. Erdoğan, "Dünyada saldırganlar oldukça savunma için hazır olmak bir mecburiyettir." dedi.

05.05.2015 12:19  Güncelleme: 15:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

IDEF 12. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı Açılışı TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Açılış nedeniyle düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yerli ve yabancı konuklar ve çeşitli ülkelerin askeri temsilcileri katıldı.

"DÜNYADA SALDIRGANLAR OLDUKÇA, SAVUNMA İÇİN HAZIR OLMAK MECBURİYETTİR"

Fuar açılışında konuklara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, fuarın adını da hatırlatarak, "Bu fuarın adı savunma sanayii fuarı. Ülkenizi, vatanınızı, insanınızı savunmak, bunun için her türlü tedbiri almak hem hakkımız, hem de görevimiz. Bu imkanların başka toplumların haklarının gasbı için kullanılması bizim asla kabul etmeyeceğimiz bir davranış. Dünyada saldırganlar oldukça savunma için hazır olmak bir mecburiyettir. Biz savunma sanayimizi sadece kendimiz için değil aynı zamanda dostlarımız, kardeşlerimiz için de güçlendiriyoruz. Bilgi ve tecrübelerimizi dostlarımızın istifadesine sunuyoruz. Sadece ürün satmanın peşinde değiliz. Biz uzun vadeli ortaklıklar kurmayı, ortak projeler geliştirmeyi de hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

"MİLLİ SAVAŞ UÇAĞI TASARIMI DEVAM EDİYOR"

Türkiye'nin milli savunma sanayisindeki gelişimini son dönemde katıldığı projelerinden örnekler vererek anlatan Erdoğan, "16 Mart'ta Aselsan Gölbaşı yerleşkesinde Radar Merkezi'nin açılışına katıldım, Gebze'de Türksat 6A projesinin imza törenine şahitlik ettim. Atak helikopterlerimizin teslim töreninde yer aldım. Milgem Büyükada gemimizin teslim töreninde bulundum. Hürkuş uçağının hangardan çıkış törenine katıldım. Ana muharebe tankımız Altay ile ilgili çalışmalar son aşamaya geldi. İnsansız hava uçakları konusunda birçok proje yürütüyoruz. Milgem Heybeliada gemimiz tamamlanıp hizmete girmişti, Burgazada gemimizin inşası sürüyor. Yüze yakın askeri gemi ve karakol botu tersanelerimizde üretilerek deniz kuvvetlerimize ve sahil güvenliğe teslim edildi. Milli savaş uçağı tasarımı ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Askerimizi mayın tehdidinden koruyan kirpi araçlarından 614 adedi TSK'ya teslim edildi. Seyir füzeleri, güdümlü roketleri kendimiz üretir hale geldik. Uydu sistemlerinin üretim yayında bir uydu fırlatma merkezi kurma çalışmalarını devam ettiriyoruz. Alçak ve orta irtifa hava savunması için üretilen hisar füzelerinin denemeleri başarı ile sonuçlandı. Milli piyade tüfeği üretimi projesini de tamamlamış bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

"SAVUNMA SANAYİİNDE YENİ HEDEFİMİZ 'ÖZGÜN TASARIM'"

Savunma sanayiinde Türkiye'nin yeni hedefini de açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hazır alımdan ortak üretime, oradan da kısmi tasarım aşamasına gelen savunma sanayimizde bundan sonraki hedefimiz özgün tasarımdır. Sanayi ve teknoloji atılımlarımız elbette sadece savunma sanayii ile sınırlı değil. Yerli çip üretiminden, yerli otomobile kadar geniş bir yelpazeden çalışmalar sürüyor. Türkiye önümüzdeki dönemde daha hızlı büyüyerek inşallah hedeflerine ulaşacak." dedi.

FUARDA ÇOK SAYIDA ÜRÜN SERGİLENİYOR

Kara, Deniz, Havacılık ve Uzay, Ulaşım, Lojistik Destek Faaliyetleri, Levazım malzeme araç ve gereçlerinin sergilendiği fuarda, aralarında ana muharebe tankları, insansız hava araçları (İHA), Roket ve Güdümlü füzeler, Torpidolar ve Torpido Savunması, Radar (RF) İkaz Sistemleri, Eğitim ve Simülasyan sistemleri, Kara taşıtları, Elektronik Harp, İstihbarat ve İletişim Sistemleri ve hafif ve ağır silahların da aralarında bulunduğu çok sayıda ürün sergileniyor.

ASELSAN'IN YENİ GELİŞTİRDİĞİ 'TORPİDO' KARŞI SAVUNMA TORPİDOSU

Savunma teknolojileri alanında Türkiye'nin en büyük kuruluşu olan ASELSAN, geliştirilen harp sistemlerinin yanı sıra tekerlekli ve paletli kara platformlarının temelde zırhlı tanklara karşı savunmasını sağlamak üzere geliştirilen yeni nesil tanksavar füze sistemini ilk defa sergiliyor. ASELSAN, yeni geliştirdiği Torpido Karşı Savunma Torpidosu (TORK) ile tekerlekli ve paletli kara platformlarının temelde zırhlı tanklara karşı savunmasını sağlamak üzere geliştirmiş olduğu yeni nesil tanksavar füze sistemini ziyaretçilerle ilk kez buluşturuyor.



USET KABİLİYETLERİNİ SERGİLİYOR

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın seçimi olan İnsansız Hava Aracı "ANKA" Sistemi, Hedef Uçak Sistemleri TURNA ile ŞİMŞEK sergilenirken, uydu bölümünde, 2012 Aralık ayında uzaya fırlatılan GÖKTÜRK-2 uydusunun yeterlilik modeli, TÜRKSAT 6A ve yakın zamanda faaliyete geçecek olan Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi (USET) kabiliyetleri sergileniyor.

HÜRKUŞ VE ATAK HELİKOPTERİ

TUSAŞ'ın uçak bölümünde iki uçakla testleri devam HÜRKUŞ'un Mock-up'ı yanında, helikopter bölümünde ise Silahlı Kuvvetlerinin envanterine girmiş Türkiye'nin gururu, T129 ATAK Helikopteri sergileniyor. ROKETSAN, Teber adını verdiği Lazer/Gps/Ins güdüm kitli Mk-81/82 ürününü sergiliyor.



Rus devlet silah ihracat şirketi Rosoboronexport, fuarda 215 askeri araç ve teçhizatını sergiliyor. Rosoboronexport'un fuar alanındaki standında özellikle Be-200 amfibi uçakları, Ka-226 ve Ka-31 çok amaçlı helikopterleri, tanklar ve sahil güvenlik gemileri dikkat çekiyor.

DÜNYANIN DÖRT SAVUNMA FUARINDAN BİRİ

1993 yılından itibaren iki senede bir tekli yıllarda icra edilmekte olan IDEF Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı, katılımcı ülkeler arasında dostluk ve işbirliğinin geliştirilmesinde büyük bir rol oynamakta. Savunma sanayii ile doğrudan ve dolaylı ilişkili tüm sanayi dallarını kapsamakta olan IDEF, ülkemiz için olduğu kadar, diğer katılımcı ülkeler ile savunma sanayii şirketleri için de önemli bir tanıtım merkezi ve uluslararası pazar konumunda. Katılımcı ülke, heyet ve firma sayısını yıllar itibariyle artıran IDEF, bölgenin birinci fuarı ve dünyanın en büyük dört savunma sanayi fuarından biri konumunda.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dev Savunma Sanayii Fuarını Erdoğan Açtı: Hem Hakkımız Hem Görevimiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (26)

  • mustafa çetinkaya: Akp geldi kendi silahımızı ucagımızı helıkopterımızı nukluer santralımızı dev şehir hastanelerimizi 18 olan unıversıteyı 80 ilede unıversıte yaptık bunların dısında engellilere haklar maaaşlar baglandı asgari ucrete her yıl yuzde 12 zam yapılıyor. keşke daha cok gelırımız olsa ınanın daha cok maaaşlar verır akp. duble yollar kopruler parklar kavsaklar tuneller marmamaray havalimanları Allahım sen bızım basımızdan akp yi eksik etme. Allahuekber 22 11 Yanıtla
  • NAPICAM: harbi yeter ya hiçbir cumhurbaşkanımız bu kadar gezmedi her yerde utanmasa mahalle bina kapı kapı dolaşcak birde bu akp niye hep chp ve hdp uğraşıyor 8 23 Yanıtla
  • halil ibrahim: Savunma sanayinde nereden nereye geldiğimiz konusnda hiç bir basın organında haber çıkmaz ama söz konusu kiriz olsa manşet atarlar 27 1 Yanıtla
  • Vatan seven: Oylar MHP den akp ye gidiyoruz bizzzzz 15 7 Yanıtla
  • mimar sinan: herkes konuşur tayip yani akp yapar 17 4 Yanıtla
  • dogrucu: Bu uzun adamı nekadar kiskanan cekemeyen var hayret ediyorum 15 3 Yanıtla
  • Alp alparslan : Anca fuar ac otoyol aç kaç fabrika açtın görevin boyunca AKP ye oy verip vatan hainliğine ortak olmayın akp li dinsizlere hırsızlara oy vermenin vebalini ahirrtte ödersiniz 5 11 Yanıtla
  • ismail cem: hayırlı olsun selamlar büyük insan 6 7 Yanıtla
  • halıl: Kım ne derse desin 100 50 bızım.asıl sizler degıstırın kafalarınızı. 9 1 Yanıtla
  • akp bakara makara kabe kuran pasta: ancak roboskide sivilleri bombalarsiniz siz,,erkekseniz gidin cin e türkleri koruyun,,,yada israile abd ye rusya ya gidin kafa tutun da görüm sizi ,, valla putin tayyibin aklini alir, 3 6 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement