Ünlü Kürt Sanatçı Gözaltına Alındı - Son Dakika
Güncel

Ünlü Kürt Sanatçı Gözaltına Alındı

Ünlü Kürt Sanatçı Gözaltına Alındı

Sanatçı Rojda, Almanya'ya gitmek için geldiği Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alındı.

24.11.2012 02:01  Güncelleme: 08:31

Ünlü Kürt şarkıcı Rojda, Atatürk Havalimanı'nda polisler tarafından gözaltına alındı. Havalimanının karakolunda tutulan şarkıcı, Twitter'dan yaptığı açıklamalar ile Başbakan'ı eleştirdi.

Rojda yaptığı açıklamalarda, "Ne zaman Sayın Başbakanla yollarımız keşisse beni gözaltına alıyorlar" diye konuştu.

ROJDA GÖZALTINA ALINDI

Sanatçı Rojda, Almanya'ya gitmek için geldiği Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alındı. Saat 20.00 sıralarında Atatürk Havalimanı'nda pasaport işlemlerini yaptıran Rojda'nın aranması olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine Rojda gözaltına alındı.

Hakkında 2911 sayılı toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefetten arama karar olduğu için gözaltına alınan Rojda'nın yarın adliyeye gönderileceği öğrenildi.

"NE ZAMAN BAŞBAKAN İLE YOLLARIMIZ KEŞİSSE..."

Ünlü Kürt sanatçı Rojda Şenses, gözaltına alındıktan sonra Twitter hesabından açıklamalarda bulundu. Rojda'nın yaptığı açıklamalar şöyle:

"Gözaltna alındım havaalanında. Bu saat itibariyle karakola alınıyorum. Hele bakın ki tarih yine tekerrür ediyor. Pazartesi hamlet oynuna Başbakan, Kültür Bakanı Bülent Arınç ve birçok devlet büyükleri gelecekler. Ama ben Kürtçe şarkı söylediğim için gözaltındayım. Memlekette şarkı söylemek hala yasak inanabiliyor musunuz? Bunun için de açılım yapsa ya Başbakan.

Ne zaman Sayın Başbakanla yollarımız keşisse beni gözaltına alıyorlar. Hiç kaçırmıyorlar. Pazartesi rol aldığım Hamlet oynunu da izlemeyeceğini duydum. Dedim ki 'acaba niye?' Bahane edip alacaklar. ama çok dosya var emniyette. Malum Kürt şarkıcısıyım ya..."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ünlü Kürt Sanatçı Gözaltına Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement