Ünlü Sunucu Bekir Develi'yle Arü'de Keyifli Bir Sohbet - Son Dakika
Yerel

Ünlü Sunucu Bekir Develi'yle Arü'de Keyifli Bir Sohbet

Ünlü Sunucu Bekir Develi\'yle Arü\'de Keyifli Bir Sohbet

Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen “Gençlik Projeleri Destek Programı (GPDP)" kapsamında Ardahan Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneği tarafından uygulanmakta olan "100. Yılında 100 Gençle Çanakkale’ye" Projesi çerçevesinde okullarda "Tarihimizde ve Coğrafyamızda Çanakkale" adlı konferans düzenlendi.

30.04.2015 17:36

Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen "Gençlik Projeleri Destek Programı (GPDP)" kapsamında Ardahan Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneği tarafından uygulanmakta olan "100. Yılında 100 Gençle Çanakkale'ye" Projesi çerçevesinde okullarda "Tarihimizde ve Coğrafyamızda Çanakkale" adlı konferans düzenlendi.

Ardahan Halitpaşa Anadolu Lisesi ve Yunus Emre Anadolu Öğretmen Lisesinde düzenlenen konferansa Ardahan Üniversitesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Ahmet Evren Erginal ve Yrd. Doç. Dr. Levent Küçük konuşmacı olarak katıldı. Proje koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Levent Küçük, Çanakkale Savaşı'nın başlamasından bitimine kadar olan çeşitli tarihsel olaylarla ilgili bilgiler verdi. Yrd. Doç. Dr. Küçük, zaferin yokluk ve imkansızlıklarla kazanıldığını dile getirerek, "Çanakkale zaferi, milletimizin zor şartlar altında çok güçlü ordulara karşı verdiği mücadeleyle destanlaşmıştır. Eşine az rastlanır bir kahramanlık destanı ve tarihimizin dönüm noktalarından biridir. Anadolu'nun farklı bölgelerinden gelen milli ve manevi duyguları ortak yüz binlerce Türk insanı, adeta Çanakkale siperlerinde tek vücut olmuştur. Çanakkale Zaferi'nin başarılmasında ki en büyük güç, milletin milli ve manevi yönden bir bütün haline gelmiş olmasıdır" dedi. Ardahan Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Evren Erginal konuşmasında Çanakkale Savaşı'nın manevi değerinin yanı sıra coğrafik önemine de değindi. Doç. Dr. Erginal, "Bugün bile Gelibolu yarımadasını ve Çanakkale Boğazı'nı gezip görenler halen mermi ve kemiklerle karşılaşıyor. Savaşların geçtiği yarımadadaki tatlı su kaynaklarının tamamı, Türk askerlerinin kontrolündeydi. Ayrıca boğazın topografik özelliği, düşman gemilerinin ilerlemesine engel olmuştur. Bölgeye hakim tepeler ve tatlı su kaynaklarının mevcudiyeti, Türk ordusunun düşman kuvvetlere karşı üstünlüğünü sağlamıştır. Gelibolu yarımadasına yapılan çıkartma gecesi aniden çıkan fırtına, İngiliz kuvvetlerinin farklı bölgeden karaya çıkmasına sebep olur. Bu gelişme savaşın seyrini değiştirerek Türk milletini galibiyeti getirir" ifadelerini kullandı. Programın sonunda proje koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Levent Küçük Ardahan Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneği tarafından uygulanmakta olan "100. Yılında 100 Gençle Çanakkale'ye" Projesi kapsamında Ardahan'da eğitim veren bütün okullarda projeyle ilgili konferansların verileceğini belirtti.

Ardahan Üniversitesi (ARÜ), öğrencilerinin kişisel ve mesleki gelişimlerine önemli katkılar sağlayan programlar düzenlenmeye devam ediyor. Bu çerçevede alanında yetkin ve başarılı isimler ARÜ'ye konuk oluyor. Ünlü sunucu Bekir Develi "Etkili Konuşma ve Hitabet Sanatı" isimli program ile Ardahan Üniversitesi (ARÜ) öğrencileri ile bir araya geldi. ARÜ, İŞKUR, Mostar Gençlik ve ARÜ Genç Gelecek Kulübü'nün katkıları ile düzenlenen "Bekir Develi ile Etkili Konuşma ve Hitabet Sanatı" programı 29 Nisan 2015 Çarşamba günü gerçekleştirildi. Etkili konuşma ve hitabet üzerine bilgiler veren Develi, "Hacıların Çocuğuyum" isimli gösterisinden sunduğu bölümler ile katılımcılara keyifli anlar yaşattı.

Saat 14.00'dan itibaren İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Konferans Salonu'nda düzenlenen programa İİBF Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. İhsan Kurtbaş, Ardahan Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Çetin Demirci, Ardahan İŞKUR İl Müdürü Aydın Yılmaz, akademik ve idari personeller ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Programda yaşam öyküsü ve anılarını eğlenceli bir dille anlatan Develi katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı. Develi, son zamanlarda iş temposu ve yoğunluğunun arttığını ve doğal olarak yorucu bir süreç yaşadığını dile getirerek, "Yaklaşık 8 ay önce Almanya'da katıldığım bir program dönüşü uçakta başımdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum. Uçağın birisi arıza yapmış ve piste uçak inemiyor. Pilot da dedi ki 'Biz inişte 27. sıradayız.' Bu neye tekabül eder biliyor musunuz? Bu bir buçuk saat boyunca havada dönüp duracağız demektir. O gün de İstanbul'da son 5 yılın en kuvvetli lodosu varmış. Biz bunu yaşadık. Konserdeki kadro olduğu gibi uçaktaydı." diye konuştu.

Konuşmasının ardından Bekir Develi'ye İŞKUR Ardahan İl Müdürü Aydın Yılmaz tarafından çiçek takdim edildi.

Programın kapanış konuşmasını yapan İİBF Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. İhsan Kurtbaş, "Başarılı bir insanın hayat hikayesini dinlemek, dünyanın en değerli kitabını okumak gibidir." diyerek, programa teşrif ederek tecrübelerini öğrencilerle paylaşan Bekir Develi'ye ve etkinliğin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Yrd. Doç. Dr. Kurtbaş tarafından Bekir Develi ile Aydın Yılmaz'a birer teşekkür belgesi takdim edildi. Toplu hatıra fotoğrafının çekilmesiyle birlikte program sona erdi. - ARDAHAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ünlü Sunucu Bekir Develi'yle Arü'de Keyifli Bir Sohbet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement