Unuttuğumuzu Zannedip Yeniden Servis Ettiler - Son Dakika
Eğitim

Unuttuğumuzu Zannedip Yeniden Servis Ettiler

Unuttuğumuzu Zannedip Yeniden Servis Ettiler

AK Parti Proje Ofisi, Şanlıurfa için 2012-2014 yılları arasında bitirilmesi gereken ve 400 proje arasında yer alan Şanlıurfa Merkez Eğitim Kampüsü projesini yineden servis etti.

26.10.2016 09:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti'nin seçim vaatleri arasında yer alan ve Bakan Faruk Çelik'in 400 projeden biri olarak duyurduğu kampüsle ilgili dün AK Parti Proje Ofisi projeyi yeniden servis etti. 370 derslik ve 10 bin öğrencinin eğitim göreceği kampüsün yeniden ve yeniymiş gibi sunulması şaşkınlık yarattı. Şanlıurfa'ya yapılması planlanan Merkez Eğitim Kampüsü'nün normalde 2012 ile 2014 yılları arasında bitirilmesi gerekiyordu.

PEKİ PROJEDE NASIL OLACAK

Projeye göre Şanlıurfa dahil, 8 ilde çok amaçlı eğitim kampüsü kurulacak. Adana, Kocaeli, Aydın, Şanlıurfa, Erzurum, Muğla, İstanbul ve İzmir'de yapılacak yeni liselerin projeleri hazır. Projeye göre bu okullarda 10 bin öğrenci eğitim görecek. Kampüslerde birkaç farklı program çerçevesinde eğitim veren farklı liseler, ortak altyapıyı kullanacak. Yemekhane, yüzme havuzu, konferans-çok amaçlı salon, kütüphane, yurt, laboratuar gibi alanlar paylaşılacak. Milli Eğitim Bakanlığı, kamu-özel ortaklığıyla gerçekleştireceği liseler için eğitim kampüsü çalışmasının ilk proje etabını tamamladı. Bakanlığın 30 Kasım 2012 tarihinde açılan eğitim kampüsleri ön seçimli ulusal mimari proje yarışmasına ait 1. grubu oluşturan 8 il belirlendi.(Kaynak: Gazete İpekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Eğitim Unuttuğumuzu Zannedip Yeniden Servis Ettiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement