Urfa'da Zorunlu Elektrik Kesintisi Uygulanacak - Son Dakika
Yerel

Urfa'da Zorunlu Elektrik Kesintisi Uygulanacak

Urfa\'da Zorunlu Elektrik Kesintisi Uygulanacak

Dicle EDAŞ, Doğalgaz sorunu nedeniyle Şanlıurfa'nın da aralarında bulunduğu 6 ilde zorunlu olarak enerji kesintisi uygulayacaklarını açıkladı.

14.12.2013 14:33

Dicle EDAŞ, Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi'nin (TEİAŞ) doğalgazda yaşanan kriz yüzünden sattığı elektriği kısması üzerine Cumartesi gününden başlayarak 6 ilde zorunlu elektrik kesintisi başlatacağını açıkladı.

Yaşanan kriz üzerine özelleştirme sonrasında Güneydoğu'daki 6 ile elektrik sağlayan şirketlerinin sattığı elektriği önemli oranda kısma kararı aldığını belirten Dicle EDAŞ yetkilileri şu açıklamayı yaptı: "Elektrik üretiminde önemli bir yer tutan doğalgazın temininde yaşanan sıkıntı, ülke genelinde olduğu gibi Güneydoğu illerini de olumsuz yönde etkileyecek. Enerji krizi ile birlikte TEİAŞ, Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.'ye verdiği elektriği yüzde 20 oranında azaltacağını bildirdi. Yaşanan bu olağanüstü durum üzerine yöneticilerimiz acilen bir araya geldi. Düzenlenen toplantıda yapılan planlamaya göre, TEİAŞ'ın verdiği elektriği kısmasına paralel olarak kesintiler Cumartesi günü başlayacak. Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak'ta hayata geçirilecek zorunlu elektrik kesintisi, kırsal kesim ağırlıklı ve dönüşümlü olarak uygulanacak. Kesinti, ihtiyaç halinde il merkezlerinde de yapılabilecek. Türkiye'de üretilen elektrik enerjisinin yaklaşık yüzde 60'ı doğal gazdan elde ediliyor."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Urfa'da Zorunlu Elektrik Kesintisi Uygulanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement