Urfa Turizmini Yerle Bir Edecek Reklam Filmi! - Son Dakika
Güncel

Urfa Turizmini Yerle Bir Edecek Reklam Filmi!

Urfa Turizmini Yerle Bir Edecek Reklam Filmi!

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayı Faruk Çelik'in hazırlattığı reklam filmindeki 'terör kurşunu'nun Urfa'nın cennet ilçesi Halfeti'den sıkılması dikkat çekiyor.

28.10.2015 13:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayı Faruk Çelik'in Urfa turizmini büyük oranda olumsuz etkileyebilecek reklam filminde, tarihi ve turistik bölgelerden terör kurşunu geçiyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayı Faruk Çelik, yine 'terör' konulu bir reklam filmi hazırlattı. Çelik'in geçtiğimiz günlerde bir PKK'linin nöbet tutan bir askeri hedef aldığı reklam filmi ülke gündeminde tartışma konusu olmuş, partisinin genel merkezince çalışmanın onaylanmadığı ve kabullenilmediği açıklanmıştı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Ak Parti Genel Merkezi tarafından onaylanmış bir çalışma değildir. Genel Merkezimiz tarafından onay verilmeyen çalışmaların Ak Parti çalışması gibi sunulması doğru değildir. Bu tip çalışmalar hiçbir şekilde Ak Parti ile ilişkilendirilmemelidir" şeklinde açıklama yapmıştı. Eski Bakan Çelik'in dün ortaya çıkan reklam filmi yine 'terör' konulu.

KURŞUN TARİHİ VE TURİSTİK YERLERDEN GEÇİYOR

Şanlıurfa'da çekilen reklam filminin öne çıkan ana unsuru yerel dillerde İstiklal Marşı eşliğinde atılan bir kurşun. Adeta akıllara durgunluk veren reklam filminde, "sessiz" ve "sakin şehir" olarak tescillenen Halfeti ilçesindeki bir evden atılan kurşun, Şanlıurfa'nın tarihi ve turistik yerlerinden geçtikten sonra hedefi olan askerin yanına geliyor ve barış güvercinine dönüşüyor. Söz konusu reklam filmiyle 'terör' ile 'tarihi ve turistik' yerlerin bir araya getirilmesi Şanlıurfa'nın turizm imajı açısından da olumsuz etkileneceğe benziyor. Çünkü reklam filminin çekildiği Halfeti, Balıklıgöl ve Harran gibi tarihi ve turistik bölgelerde bugüne kadar hiçbir terör olayı yaşanmadı.

AK PARTİ: FİLMDE TERÖR BİR KURŞUN İLE SOMUTLAŞTIRILDI

Urfalı Hüseyin Büyükfırat ile Bursalı eski vekil Ali Koyuncu'nun yapımcılığını yaptığı reklam filminin tanıtımı AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı'ndan yapılan basın açıklaması ile yapıldı. Yapılan basın açıklamasında, "Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa bölgesindeki seçim çalışmaları kapsamında Türkiye'yi sallayacak reklam filmlerine imza atıyor! Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayı Faruk Çelik, seçim bölgesi olan Şanlıurfa'da çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor! Çelik; bölgenin en önemli sorunu olan terör konulu reklam filminin ikincisini yaptırdı. Terörün; günlük yaşamda suçsuz günahsız, kendi halinde yaşayan, işinde gücünde insanları tehdidini aktardığı belirtilen film, 1 dakika 23 saniye süreli olarak hazırlandı. Filmde terörün bir kurşun ile somutlaştırıldığı açıklandı. Ve yine açıklamada yaşamın her anında terörün bir tehdit unsuru olarak insanların arasında dolaştığı tasvir edilmeye çalışıldı. En sonunda da insanların bu büyük sorun karşısında dik durarak teröre boyun eğilmeyeceği, el ele verilip kenetlenilerek sorunun bertaraf edileceği ve barış dolu günlerin geleceğine vurgu yapılmaya çalışıldığı belirtildi. Bu topraklar üzerinde ilelebet kardeşçe yaşamaya, birlik, beraberliğe çağrı yapılan filmde; İstiklâl Marşı'nın ilk iki kıtası Kürtçe, Zazaca, Arapça ve Türkçe olarak okunuyor. Çekimleri Urfa'da gerçekleştirilen, senaryosu, castı ve mekânları ile sinema tadındaki reklam filmi birlik, beraberlik ve kardeşliğe dikkat çekiyor! Film, sosyal medyada #KorkmaAllahBizimleBeraber hashtagı ile çıkış yapıyor. Arkasında İstanbul'dan gelen güçlü, profesyonel senaryo ve yapım ekibinin bulunduğu reklam filminin ana yapımcıları Hüseyin Büyükfırat ve Ali Koyuncu. Seçim çalışmalarını sadece yerel bazlı düşünmeyen Çelik, Türkiye'nin en büyük sorunlarından olan terörü gündeme taşıyor. Şanlıurfa bölgesinde ve Türkiye genelindeki ekonomik, sosyal, siyasî ve toplumsal sorunların en büyük nedenin terör olduğuna dikkat çekiyor." denildi.

ÇELİK: TERÖRÜN GERÇEK YÜZÜNÜ GÖSTERMEYE ÇALIŞTIK

AK Parti İl Başkanlığı tarafından gönderilen bültende Faruk Çelik'in de açıklamasına yer verildi. Çelik, "Film çok kısa sürede Urfa'da çekildi. Hazırladığımız bu reklam filmleri ile 40 yıldır ülkemizin başına bela olan, son dönemlerde yine olanca şiddetiyle kendini gösteren terörün asıl yüzünü, kimlere hizmet ettiğini, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi yine kendimizin sağlayabileceğini vurgulamaya çalıştık. Kendi seçim bölgemiz olan Şanlıurfa'dan başlamak üzere; ülkemiz genelinde, özellikle gençlerimizin terörün gerçek yüzünü görmelerinin ne denli önemli olduğuna vurgu yaptık. Gayretlerimizin meyve vereceğini umuyorum. Birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin öneminin, kurgulanan ve ortaya konulan oyunun ve her birimizin bu oyunun birer figürü yapılmak istendiğinin farkına varmalıyız. Kürdü, Türkü, Arabı, Zazası ile bu topraklar üzerinde bir bütün olarak, kardeşçe yaşadığımız sürece, ancak birbirimize kenetlenerek varlığımızı devam ettirebiliriz." diye konuştu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Urfa Turizmini Yerle Bir Edecek Reklam Filmi! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement